Hotspots: GRINGOS

Geert van der Klugt | 10 augustus 2018
events

gringos malta

Hotspots. Zwetend, bloedend en bezopen zoeken wij naar de tofste clubs, kroegen, festivals en evenementen: dat alles zodat jij in één keer goed zit. Ditmaal staat de zondagavond van Uno Malta in de spotlight: GRINGOS.

Een rotsvast Maltees collectief aan dj's, promotors en organisatoren leidt al vijf jaar lang steevast het gehele Maltese uitgaansleven. Afgelopen zomer deden rumoeren over optredens van Joris Voorn, Joseph Capriati, Kölsch en Paco Osunda de ronde. Wij reisden af naar het zuiderlijke rotseiland om het internationale lichtpunt te bevestigen.

gringos malta

Attard

Op een willekeurig weekeinde in Attard troffen wij een evenement aan dat alle verwachtingen - en meer - overtrof. Een tweede Ibiza; minus de yuppen, snobs en popcultuur. GRINGOS maakte waar. Aan hoofden zijn gekrapt, want al snel bleek dat onder andere Capriati en Voorn wel degelijk op de planning stonden, zelfs meerdere eerdere malen van de partij waren, en nooit genoeg lawaai veroorzaakten om op de internationale feestradar te verschijnen. 

gringos malta

De wereld heeft het een en ander gemist. Want terwijl iedereen en zijn moeder in de zomer afreist naar Ibiza, leest over Spanje en luistert naar de nieuwste, hipste Pacha set, ploegt GRINGOS door. Het prachtige kabaal dat resulteert moet gehoord worden. Bij deze: een zomeroverzicht van de tofste partij op Malta. 

LEES OOK: Interview: Carl Bee over GRINGOS, de Maltese genenpoel en meer!

Voorn, Capriati en Kölsch

Sinds een jaar of twee bezoekt Nederlandse house-pioneer Joris Voorn GRINGOS. Maltese resident Carl Bee bracht onlangs op Joris' label een track uit, en Voorn maakt er werk van om minstens tweemaal per jaar een week of twee regelmatig te draaien. Zo ook afgelopen zomer; hieronder check je hoe bezoeken van hem, Joseph Capriati en Kölsch klinken. 

Voor de volledige GRINGOS agenda klik je op de link. Kan je niet wachten om zelf één van de techtitanen mee te maken? Check Visit Malta voor reisinformatie. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws