Festival line-ups bestaan uit steeds meer b2b sets

Ivo Mollemans | 28 februari 2020
events

Steeds meer grote festivals willen zoveel mogelijk artiesten op de line-up, maar vanwege beperkte tijd en plek kan niet elke dj geboekt worden. De oplossing daarvoor is om dj’s samen te laten draaien tijdens een back-2-back set. Deze optredens zorgen voor veel enthousiasme bij bezoekers en fans, maar het heeft ook nadelen voor de artiesten.

Steeds meer back-2-back sets op line-ups

Een back-2-back set kan heel vet worden als twee artiesten uit hetzelfde genre of juist uit compleet verschillende genres samen draaien. Dat betekent echter ook dat artiesten niet alleen de tracks kunnen draaien waar zij bekend om staan en dat zorgt ervoor dat niet elke back-2-back ook daadwerkelijk een goed optreden is. Vaak is een back-2-back meer een grote mix van hits en dat is zonde, want juist als je twee artiesten elkaar kan laten aanvullen tijdens een set kan er veel verassende muziek gedraaid worden.

LEES OOK: EDC Las Vegas maakt volledige line-up bekend

Bij onder andere Ultra Miami en Tomorrowland staan er veel back-2-back sets op de line-up. Dit zou geweldige optredens kunnen opleveren of juist optredens die net niet goed genoeg zijn om de unieke kans van twee artiesten die samen optreden goed te benutten. Hoe dan ook staan er door deze trend dit festivalseizoen al veel back-2-back sets op de line-ups van verschillende festivals dus er zal vast unieke en verassende muziek gedraaid worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws