Ticketverkoper Eventbrite ontslaat 45% van het personeel

Ivo Mollemans | 15 april 2020
events

Door het coronavirus kunnen evenementen niet doorgaan en ook voor festivals in de zomer is het onzeker of deze wel gewoon gehouden kunnen worden. Onlangs vroeg Mojo Concerts, een van de grootste evenementorganisaties van Nederland, aan het kabinet om het gehele festivalseizoen af te lassen zodat de verzekeringen in werking kunnen treden en de schade beperkt blijft.

Evenbrite drukt de kosten door ontslag

Toch lijken de eerste klappen al gevallen te zijn, want Eventbrite heeft besloten om 45% van het personeel te ontslaan. Eventbrite is een Amerikaans bedrijf dat zorgt voor de ticketverkoop van evenementen. Nu er geen tickets worden verkocht heeft het bedrijf ook geen inkomsten en dus moeten de kosten omlaag. Dat doet het bedrijf dus door bijna de helft van het personeel te ontslaan. Bij het bedrijf werken duizend tot elfhonderd personen. Door het grootschalige ontslag wordt er zo’n 100 miljoen dollar op jaarbasis bespaart.

LEES OOK: Mojo vraagt het kabinet om het festivalseizoen te schrappen

Naast het ontslag vindt er ook een reorganisatie plaats binnen het bedrijf. De CEO van het bedrijf heeft haar salaris ook verlaagd als gebaar naar het personeel. Eventbrite is ook actief in de Nederlandse markt. In 2017 kocht het Ticketscript uit Amsterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws