Glastonbury gaat failliet als het in 2021 niet door kan gaan

Ivo Mollemans | 22 juli 2020
events

Beeld via Rachel D.

Het is voor veel festivals nog maar de vraag of ze volgend jaar nog door kunnen gaan omdat ze geen inkomsten hebben. Er zijn er ook een aantal die het wel overleven zonder editie dit jaar, maar als er in 2021 nog steeds geen grootschalige evenementen mogen plaatsvinden dan dreigt voor veel organisaties toch een faillissement. Ook de organisatie van Glastonbury hoopt dat het festival volgend jaar wel door mag gaan.

LEES OOK: Tomorrowland volgend jaar misschien drie weekenden

Glastonbury moet volgend jaar doorgaan

Het festival heeft al veel financiële tegenslagen gehad en heeft zich er altijd doorheen gewerkt door de nodige aanpassingen uit te voeren. Of de organisatie twee jaar zonder festival kan is volgens Michael en Emily Eavis, de oprichter van het festival en zijn dochter, niet zeker, zo vertelden ze in een interview in The Guardian:

“We have to run next year, otherwise we would seriously go bankrupt … It has to happen for us, we have to carry on. Otherwise it will be curtains. I don’t think we could wait another year.”

Hoe dan ook blijft de organisatie ook positief, want ze hebben in het verleden al zo vaak aanpassingen moeten maken dat ze er vertrouwen in hebben dat het deze keer ook lukt om de eindjes aan elkaar te knopen en zonder editie in 2021 het festival toch te kunnen blijven organiseren.

“We’ve navigated choppy waters so many times. This festival has always evolved and found ways to survive, and I’m confident that we will again. Mutate to survive!”

Glastonbury wordt al sinds 1970 georganiseerd in Groot-Britannië en is een van de langstlopende en grootste festivals ter wereld. De line-up bestaat elk jaar uit grote artiesten uit binnen en buitenland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws