Dit is de nieuwe sampler en sequencer van Pioneer

Mark Hofman | 6 april 2016
gear

Pioneer levert al jaren de betere techniek voor in de studio, op het podium of voor onderweg. Of het nu gaat om draaitafels, midi-instrumenten of samplers: Pioneer zit er bovenop. Om de collectie uit te breiden komt de fabrikant met de nieuwe TORAIZ SP-16 op de proppen: een sampler en step-sequencer in één.

De nieuwe sampler van Pioneer

De TORAIZ SP-16 is een step-sequencer en sampler van Pioneer voorzien van toffe features. Zo beschikt de SP-16 over een volledig 16-step sequencer, verschillende controle knoppen, touchpads, een 7-inch touchscreen voor visuele feedback en 8GB aan intern geheugen. Het mooie aan dit device is dat het zowel te gebruiken is in de studio als op het podium, met gemak sluit je hem aan je CDJ's en is de mogelijkheid er om live te samplen.

Wat misschien nog wel toffer is, is de analoge filter die de SP-16 met zich meedraagt. Deze zijn ontworpen door audio engineer Dave Smit, ook wel 'The Father of MIDI' genoemd. Smith voorziet de SP-16 van low-pass filters en high-pass filters waarvan de high-pass afkomstig is van zijn Prophet-06 synthesizer. In de video hieronder legt hij het allemaal uit!

De TORAIZ SP-16 van Pioneer komt met een prijskaartje van $1499,- en is te koop via de website van Pioneer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws