Met deze app word je MacBook Pro een polyfonische piano

Ivo Mollemans | 13 december 2016
gear

De nieuwe MacBook Pro is alweer een tijdje uit en daarmee dus ook een aantal nieuwe functionaliteiten die we niet eerder zagen op een laptop van Apple. Er zitten geen reguliere USB poorten meer in en er is een nieuwe touch bar toegevoegd boven het toetsenbord.

Piano voor je MacBook

En laat nou juist die touch bar voor veel mensen interessant zijn. Niet iedereen was positief over de touch bar in de eerste instantie, maar langzaam en zeker raakt men eraan gewend. Met name software ontwikkelaars schijnen het leuk te vinden en ze maken graag nieuwe programma’s speciaal voor de touch bar. De touch bar heeft al bewezen nuttig te kunnen zijn voor verschillende programma’s en ook voor muzikanten zou het een extra toevoeging kunnen zijn aan hun veelal uitgebreide software.

LEES OOK: Verkoop vinyl stijgt boven digitale downloads uit

Het is dan ook voor de hand liggend om het scherm om te toveren tot een midi piano. In de video hieronder is een korte demo te zien van de piano en hij lijkt goed te werken. Met deze software wordt het voor producers die veel reizen nog handiger om ook onderweg muziek te kunnen blijven maken. Hopelijk is het in de toekomst mogelijk om deze software te gebruiken in muziekprogramma’s als Logic en Ableton.

‘Touch Bar Piano is a piano built into the Touch Bar of your 2016 MacBook Pro. The piano is fully polyphonic and has a choice of 128 different instruments. This app requires a 2016 MacBook Pro with Touch Bar. It does nothing useful on other Macs.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws