Tomorrowland 2013 app nu beschikbaar, wat kun je ermee?

Partyscene redactie | 23 juli 2013
headlines


Nog een paar dagen en dan barst Tomorrowland 2013 los. De organisatie doet er alles aan om het festival op rolletjes te laten verlopen. Onder andere door een uitgebreide app uit te brengen voor iPhone's en Android-smartphones. Wij hebben 'm uiteraard direct geinstalleerd!

Ben je een van de gelukkige Tomorrowland-bezoekers van dit jaar, dan heb je zojuist een mailtje ontvangen met allerlei handige informatie. Onderdeel daarvan is een link naar de app voor Android en Apple iOS. Ook het officiële Tomorrowland 2013 Anthem vinden we er uiteraard in terug.

Tomorrowland 2013 App

Wat heeft de app zoal te bieden aan Tomorrowland-bezoekers? Het startscherm maakt meteen een hoop duidelijk: een plattegrond, timetables, praktische informatie en achtergrondinfo over de artiesten.

Screenshot_2013-07-23-18-32-18Screenshot_2013-07-23-18-33-36

Laten we beginnen met de plattegrond. Die geeft een duidelijk overzicht van waar alle stages zich bevinden en waar je moet zijn voor eten, drinken of andere zaken die er niet zoveel toe doen. Uitgezoomd krijg je het hele festivalterrein voorgeschoteld en zijn alleen de stages zichtbaar. Zoom je in op de map, dan krijg je meer details te zien en weet je ook waar je verloren spullen terug kan vinden, waar de kluisjes zich bevinden en waar je je smartphone weer op kan laden (wel zo handig als je intensief gebruik gaat maken van deze app).

Screenshot_2013-07-23-18-34-05Screenshot_2013-07-23-18-34-14

Klik je op één van de stages, dan zie je direct wie er nu draait en wie de volgende artiest is. Zie je een onbekende naam, dan levert een enkele klik op de artiest meer achtergrondinformatie en links over de artiest in kwestie op. Wil je weten wat er nog meer op een bepaalde stage gebeurt, dan klik je op 'see more artists'. Simpel, duidelijk en handig.

Het kopje 'timetable' in het hoofdmenu doet ook precies wat je er van mag verwachten: je krijgt een timetable voorgeschoteld. Met een druk op de knop wissel je per dag. Je kunt er voor kiezen om alle stages tegelijk te bekijken, maar ook afzonderlijk of alleen de stages naar eigen keuze.

Screenshot_2013-07-23-18-35-27Screenshot_2013-07-23-18-39-56

Handig is de optie om alles uit te zetten en het vinkje 'Favorite Artists' aan te zetten. Dan zie je een timetable met enkel je favoriete artiesten en zie je ook meteen of je ook daadwerkelijk alles kunt bekijken wat je wilt, of dat er overlap in je schema zit. Uiteraard moet je daarvoor wel eerst je favoriete artiesten aangeven. Dat doe je door via het hoofdmenu naar 'Artists' te gaan, door de artiesten te bladeren en een vinkje te zetten bij je favo's.

Ook is er een uitgebreide kaart van Dreamville, waarbij je zelfs je eigen tent op de kaart kan zetten. Waarschijnlijk zal dat automatisch gaan door middel van gps, want als we nu op de knop drukken krijgen we de melding 'Can't place tent - you must be at Dreamville'. Zorg dus dat je op de knop drukt op het moment dat je tent staat. Zo kun je 'm ook 's nachts met gemak terugvinden!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws