Breakfast Club

Partyscene Redactie | 23 november 2011
headlines

breakfast clubVoor het tweede jaar op rij biedt Breakfast Club soelaas aan iedereen die een "broertje dood" heeft aan het eeuwige Nieuwjaars gedoe. In de vorm van een heus Nieuwjaarsontbijt wordt in Undercurrent namelijk een ideaal alternatief georganiseerd waarmee een perfect begin van het nieuwe jaar gegarandeerd is. Een hoofdrol is er hierbij voor het Zweedse Minilogue. Van 07.00 tot 16.00 op 1 januari. Voor liefhebbers, door liefhebbers. 

Met een twee uur durende live set van Minilogue haalt BFC een favoriet in huis. Met releases op labels als Mule Electronics, Wagon Repair en Cocoon staat Minilogue voor een tijdloos geluid dat door merg en been gaat. Live klinken hun onweerstaanbare grooves en hypnotiserende bassen nog vetter dan op plaat. Niet voor niets behoren deze twee Zweden al jaren tot de absolute wereldtop als het aankomt op diepe eigenzinnige techno. Zonder concessies spelen ze 2 volle uren lang. De laatste keer dat ze in Nederland waren was op Volt Loves Summer en dat zegt eigenlijk al genoeg. 

De tweede internationale naam kan helaas nog niet worden aangekondigd. Wel kan worden gezegd dat deze brute Amerikaan zich het afgelopen jaar meerdere malen heeft bewezen in het Amsterdamse. Momenteel reist hij de hele wereld over om zijn genadeloze sound te verspreien onder echte liefhebbers van kwaliteits techno. Op BFC zorgt hij voor een knallend slotoffensief. Precies zoals het hoort.

Speciale vermelding verdient ook de bijzondere live set van Robin Kampschoer. Deze oude rot in het vak staat al jaren voor een tijdloze dub georiënteerde sound.  Laat je verbazen, want deze man weet exact hoe dik en warm goede techno moet klinken. De overige muzikale omlijsting is in zorgzame handen van het voltallige Breakfast Club residentie orkest die keer op keer hebben bewezen in principe geen grote internationale gasten nodig te hebben om er een grandioos feest van te maken.

Om het zorgzame erin te houden wordt er zoals altijd een smakelijk ontbijt (07.00 tot 10.00) geserveerd in de vorm van een gratis buffet dat bestaat uit allerlei lekkers. De tweede zaal wordt omgebouwd tot een ouderwetse chill out waar het goed toeft onder het genot van relaxte tunes.

Na een zeldzaam sfeervolle uitverkochtte ADE editie is de stempel definitief gedrukt en kan worden gezegd dat Breakfast Club in 1 jaar tijd Amsterdams meest populaire afterfeest is geworden. Daarom wordt er dan ook maar meteen doorgepakt, op een grotere locatie, met een dikke internationale line up, en een grandioos ontbijt buffet. De intentie van dit alles blijft echter exact hetzelfde. Een positieve afterparty met diepe dansmuziek en een zeldzame intieme sfeer. Alle voorgaande edities verkochten tot nu toe uit en naar verwachting zal dat deze keer niet anders zijn. De kaartverkoop loopt storm wacht daarom niet al te lang.

Check www.breakfastclubamsterdam.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws