Londense platenzaak Vinyl Junkies failliet

Partyscene Redactie | 12 mei 2010
headlines

“Het zakendoen is hier onmogelijk geworden”

Another one bites the dust: na het Britse nachtleven achttien jaar (!!) lang te hebben voorzien van een brede selectie van dikke hits, zeldzame pareltjes en vage white labels, gooit nu ook Vinyl Junkies de handdoek in de ring.

John-Paul Cuesta-Vayon in betere tijden (net een hele stapel vinyl aan de L2P-redactie verkocht).Hoewel de legendarische platenzaak in Berwick Street de afgelopen jaren al rigoureus moest inkrimpen en niet meer over die imposante muzikale jungle in de kelder beschikte, was het toch nog altijd een populaire pitstop voor menig Nederlands vinylpelgrim. Helaas werd vandaag bekend dat ook Vinyl Junkies het hoofd niet boven water heeft weten te houden.

Eigenaar John-Paul Cuesta-Vayon wijt dat vooral aan de hebberige huisbazen en het overheidsbeleid in Soho: “Het zakendoen is hier onmogelijk geworden. De exploitatiekosten reizen de pan uit, ik betaal 35.000 pond per jaar aan huur. En dan zijn er ook nog de vele wegwerkzaamheden en de steeds hoger wordende tolheffing in het centrum tijdens kantooruren die de klanten wegjagen.” In een tijd waarin de meeste platenzaken toch al in ontzettend zwaar weer zitten, hebben deze bijkomende factoren uiteindelijk de genadeklap gegeven.

Met het sluiten van Vinyl Junkies, eind deze maand, verdwijnen zo’n 20.000 plakken zwart goud voorlopig in de opslag. Maar Cuesta-Vayon heeft nog een troef achter de hand. Vinyl Junkies komt op korte termijn namelijk terug als online platenzaak: “het voelt misschien als het eind van een tijdperk, maar vergis je niet: wij zijn allemaal al lang dood voordat vinyl dat zal zijn.” Amen!

Website Vinyl Junkies

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws