Rotterdam Dance Parade definitief van de baan

Partyscene Redactie | 12 mei 2010
headlines

Geen hoolies naar het Zuiderpark

De organisatie van de Rotterdam Dance Parade heeft het partybijltje erbij neergelegd en stopt de voorbereidingen van de dansparade dat in juni gepland was in het Zuiderpark. 

De organisatie van de Rotterdam Dance Parade heeft het partybijltje erbij neergelegd en stopt de voorbereidingen van de dansparade die in juni gepland was in het Zuiderpark. 

 

Na dertien edities heeft organisator JMR besloten niet langer te vechten tegen het nieuwe evenementenbeleid in de stad. Zij kan vooral niet leven met de enorme veiligheidsmaatregelen die moeten worden getroffen.

Tegen onze collega’s van 3Voor12 zegt boegbeeld van de dance parade, Henk Witteveen, het volgende: “We wilden graag dat het feest door kon gaan in onze eigen stad, dus schikten we ons naar alle eisen. Maar we zijn er nog eens voor gaan zitten. Alles is nogmaals op een rijtje gezet. En dat heeft ons doen besluiten om ermee te stoppen.”

Verder: “De gemeente heeft het voor ons als onderneming onmogelijk gemaakt. Zij stelt de eisen op, maar wij mogen voor de kosten opdraaien. Door alle regels lopen we een te groot financieel risico. Het aantal verplichte securitymedewerkers werd gesteld op 1 op 75. Dat zou ons 30.000 euro gaan kosten. Dat is veel te veel. Het evenementenbeleid is buitenproportioneel geworden.”

Henk Witteveen heeft verder laten weten op zoek te gaan naar gemeenten die een dergelijke dance parade niet in de weg gaan en juist omarmen. De eerste gesprekken met een wethouder van een nader bekend te maken stad zijn al gepland.

JMR

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws