Hiphopgrootheid Guru (43) overleden

Partyscene Redactie | 20 april 2010
headlines

Amerikaanse rapper verliest strijdt tegen kanker

Guru is op 43-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse rapper/producer, bekend van onder meer Gang Starr en Jazzmatazz, raakte onlangs in een coma tijdens zijn strijd tegen kanker.

Hiphopgrootheid Guru is op 43-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse rapper/producer, bekend van onder meer Gang Starr en Jazzmatazz, raakte onlangs in een coma tijdens zijn strijd tegen kanker.

 

DJ Premier, de voormalig muzikale partner van Guru, waarmee hij Gang Starr vormde, maakte het overlijden van de rapper bekend via Twitter: “Sorry mensen. Het is waar. Guru is gisteren overleden.”

Guru, bij de burgerlijke stand ingeschreven als Keith Elam, was bij het grote publiek vooral bekend van zijn project Jazzmatazz, waar hij samen werkte met grote namen als Chaka Khan, Herbie Hancock en Roy Ayers. Daarvoor timmerde hij met DJ Premier aan de weg met het rapduo Gang Starr.

Eind februari raakte de rapper in een coma nadat hij een hartaanval kreeg. Drie weken later ontwaakte hij en werd zijn toestand nog omschreven als stabiel.

Guru heeft voor zijn fans een afscheidsbrief geschreven, die je via deze link kunt lezen. RIP!

Gang Starr - Jazz Thing

 

Guru

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws