Patronaat viert 25-jarig jubileum

Partyscene Redactie | 16 januari 2009
headlines

Er is er één jarig…

Niet alleen Doornroosje is deze maand in de feestemming; ook bij het Haarlemse Patronaat gaat de vlag uit. Het poppodium bestaat in 2009 maar liefst 25 jaar en dat moet natuurlijk  gevierd worden met een aantal dikke jubileumavonden.

DJ Pierre in da (acid) house op 16 januari.Een kwart eeuw Patronaat is een indrukwekkende mijlpaal, waarin het poppodium veel ups en downs heeft weten te overleven. Om stil te staan bij dit jubileum heeft het Patronaat journalist Peter Bruyn dan ook gevraagd om de geschiedenis in kaart te brengen in een boek.

’25 Jaar Patronaat, We wilden iets veroorzaken’ bevat naast zo’n honderd foto’s en een achttal illustraties, door striptekenaar Peter Pontiac (speciaal voor deze uitgave gemaakt) uiteraard het volledige Patronaat-verhaal over ‘rock ’n roll en dance, maar ook over gemeentepolitiek en architectuur, over een jongensdroom en over cultuurbeleid, over idealen, commercie, crises en weer opkrabbelen’.

Op 10 januari  trapte het poppodium de festiviteiten al af met de electric trash van D.I.M., Elite Force en DJ Spliph. Vrijdag 16 januari wordt Haarlem vervolgens ondergedompeld in de dikke acid house van DJ Pierre, die met zijn Phuture-releases eind jaren tachtig één van de grondleggers van deze sound is geweest en nog altijd zijn mannetje staat achter de decks.

Een feest is geen feest, als Modeselektor niet is geweest...De line-up van 24 januari illustreert goed wat in al die jaren de kracht van het Patronaat is geweest: het samenbrengen van veel verschillende stromingen onder één dak. Terwijl in de grote zaal de 36e release van het Global Underground label wordt gevierd met Darren Emerson (tot 2000 lid van de groep Underworld), blaast Dub Infusions in de kleine zaal de speakers bijna op met de dubstep van Ramadanman, Dusk & Blackdown en FKA.

Ook op 31 januari is er voor ieder wat wils met de gezellige dubstep, electro, house en techno-chaos van Modeselektor & Pfadfinderei en de ‘fidgethouse’ en obscure indie- en punkrock van de Amerikaan Steve Aoki met zijn Dim Mak-labelmaatjes The Bloody Beetroots. Verder komt ook Martyn langs om zijn warme techy dubstep ten gehore brengen en neemt Ghislain Poirier (Ninja Tune) zijn hele band mee voor een stevige portie live electrofunk en ragga ritmes.

Naast deze dance-avonden heeft het Patronaat ook nog een aantal jubileumavonden met andere muziekgenres op het programma staan, waarover je meer info kunt vinden op hun website. Al met al heb je nu dus weer een prima excuus om één dezer weken af te reizen naar Haarlem en het glas te heffen. Op naar de volgende 25 jaar!

De komende jubileumavonden nog even onder elkaar:

25 jaar Patronaat: CLASSIC ACID / 16-01-2009 / Line up kleine zaal: Dj Pierre, Hucke en De Schijfrijders/ 23:00-04:00/ VVK €12,-

25 jaar Patronaat: GLOBAL UNDERGROUND: DARREN EMERSON/ 24-01-2009/ Line up grote zaal: Darren Emerson en C-Jay/ 23:00-04:00/ VVK €15,-

25 jaar Paronaat DIKKE DUBSTEP invites DUB INFUSIONS/ 24-01-2009/ Line up kleine zaal: Ramadanman, Dusk & Blackdown en FKA/ 23:00-04:00/ vvk €10,-

25 JAAR PATRONAAT GROTE FINALE/ 31-01-2009/ Line up Dommelsch zaal: Modeselektor & Pfadfinderei, Steve Aoki & The Bloody Beetroots, Martyn en Ghislain Poirier (met band) / 23:00-06:00/ VVK €20,-.

Website Patronaat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws