Opvallende vinylrelease + concert Funkstorung

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Return to the Acid Planet ode aan Haagse Bunker Records



De prachtige verjaardagshoes van Return to the Acid Planet

Dit jaar viert het Duitse duo Funkstorung zijn tienjarig bestaan. Als verjaardagstaart brachten producers Michael Fakesh en Chris de Luca een prachtig vormgegeven verzamel-lp uit, waarop ze teruggaan naar hun roots. Naast deze opvallende release hebben geven heren op zaterdag 15 oktober een concert in het Nijmeegse Doornroosje.

De aanleiding voor de verjaardagsrelease Return to the Acid Planet vormde een aantal oude opnamen die Funkstorungers bij het opruimen van hun studio terugvonden. Return to the Acid Planet is ook een soort ode aan het Haagse Bunker Records, waarop de twee hun eerste singles en minialbums uitbrachten.

Extreme platen waren dat: het geluid van kale drumcomputers en veel gepruttel. Het acidgevoel is terug op de twee plakken vinyl, waarop de nummers titels dragen als 'Commodore C128D', 'Wearing Old Armani' en 'The Nipple Twist'. Geen complexe ritmes of melancholische tonen, op Return to the Acid Planet hoor je louter acid en dansbare tracks. Wie geen platenspeler heeft, heeft pech. Het album verschijnt namelijk niet op cd. Het is wel te downloaden van iTunes, waarop het album officieel verschijnt.



Funkstorung & Pixelpasta op Lowlands

Net als tijdens de laatste editie van Lowlands, zullen de heren er in Doornroosje een stomend feestje van maken. Funkstorung zal zowel visueel als op drums worden bijgestaan door de uit Deventer afkomstige Bart Folmer, die opereert onder de naam van Radion. Funkstorung-fans opgelet; het is de enige show in Nederland ter gelegenheid van het jubileum. Gaan dus!

L2P-recensie Funkstorung op Lowlands
L2P-recensie Funkstorung - Disconnected
Funkstorung

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws