De iT is terug! Maar wel in Enschede

Partyscene Redactie | 7 maart 2007
headlines

Na zijn eerst café Chez Manfred te hebben gehad begon Manfred Langer in 1989 de roemruchte iT aan de Amstelstraat in Amsterdam. In Enschede gaat men terug naar die goede oude tijd.
DJ Jean
De iT was begin tot midden jaren negentig de meest extravagante uitgaansgelegenheid van Amsterdam. In eerste instantie was het een club alleen voor homo’s. Alles mocht en kon. Maar al snel hadden ook hetero’s de smaak van deze extravaganza te pakken en bleef alleen de zaterdagavond een speciale gay night. Onder leiding van iT eigenaar Manfred Langer groeide de iT uit tot één van ‘s werelds beruchtste clubs. De iT is was zo spraakmakend dat iedereen er over sprak en iedereen deze club, al was het maar één keer in zijn leven, wilde bezoeken. Ook de cd reeks, onder leiding van Marcello en Jean, was erg gewild.

Wat achter is gebleven is niet alleen de herinnering aan een zeer bijzondere tijd, maar ook de vele bijzondere specifieke unieke iT platen, de oude clubhouse sound. Tijdens Klup Zwoel in Le Monde te Enschede op 24 maart worden deze klappers door oud residents Marcello en Jean gedraaid, back2back. Maar niet alleen op muziek gebied is het iT stijl maar ook qua aankleding en entertainment zal het een en ander worden gebracht, zoals drag-queens, een doorbitch, gogo-dansers en een paaldanseres.

Le Monde vind je op de Markt nummer 3, 7511 GA Enschede.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws