5 days off 2004 trok meer dan 12.000 bezoekers

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De vierde editie van 5 Days Off, het enige meerdaagse indoor dance festival van Nederland, is zeer succesvol verlopen. Het festival vond van woensdag 14 t/m zondag 18 juli plaats in Amsterdam en was dit jaar grootser en meer divers in opzet dan alle voorgaande jaren. Voor het eerst vond 5 Days Off niet alleen plaats in de Melkweg, maar gedurende drie avonden ook in de andere poptempel van Amsterdam: Paradiso.

Door deze uitbreiding had het festival ook de kans om in bezoekersaantallen een flinke spurt te maken: in vijf dagen tijd hebben meer dan 12.000 bezoekers gedanst, gedronken, gezweet en genoten.

Het absolute hoogtepunt van het festival was de slotdag, zondag 18 juli. In Paradiso ging het dak eraf met onder andere sets van Ricardo Villalobos en Richie Hawtin, terwijl in de Melkweg bij het 10 jarig jubileum van het Franse F-Com, alle grootheden van dit label te bewonderen waren onder aanvoering van Laurent Garnier. In totaal trok deze avond meer dan 3000 bezoekers!

Zeer succesvolle avonden waren verder de zaterdag in Paradiso, waar 1600 man los gingen bij de zes uur durende release yourself performance van Rocher Sanchez, en de totaal uitverkochte vrijdag avond in de Melkweg, met opzienbarende optredens van onder meer Freestylers, Erol Alkan en James Murphy (LCD Soundsystem). Bovendien was de Melkweg deze avond decor voor n van de laatste optredens van 2 Many DJs.

Niet helemaal uitverkocht, maar zeer overtuigend qua programma, was de donderdagavond in de Melkweg. Een showcase van het Duitse label Shitkatapult onder leiding van T. Raumschmiere leverde onder andere een bijzondere performance van Das Bierbeben op. Ondertussen schudde, piepte en kraakte The Max op de klanken van artiesten van het Britse elektronica label WARP. Stemkunstenaar / beatboxer / soulzanger / superperformer Jamie Lidell zorgde voor de meest baanbrekende show van het festival.

Met 5 Days Off 2004 nog vers in het geheugen kan de organisatie het natuurlijk niet laten om alvast uit te kijken naar de vijfde editie. 5 x 5 days in 2005, een jubileum dat natuurlijk groots gevierd moet worden!

3 voor 12 fesitvalsite:
Op de speciale 5 Days Off festival site
van 3voor12 staan reports, interviews en achtergrondartikelen over het festival. Daarnaast kan je hier terecht voor videofragmenten van o.a. !!!, Jamie Lidell en de doldwaze modeshow van 2πR, en sets van meer dan 50 artiesten in streaming audio. Nagenieten tot je erbij neervalt...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws