Undercover underzoekt "de paaldans..."

Partyscene Redactie | 15 oktober 2002
headlines




Wat een geweldige uitvinding: De paaldans! Je kunt lekker wild dansen (op hoge hakken!) en je hebt nog iets om je evenwicht te bewaren; De paal! “Hou altijd goed vast aan je idealen!” riep men vroeger nog weleens. Nu niet meer: “Hou je goed vast aan je paal!” is het motto geworden.

Idealen?
Een mooie gedachte: De paal als vervanging van idealen!
Wat waren die idealen van de party-organisatoren van weleer? Goede muziek en een fijne sfeer op de dansvloer! Kon dat wel zonder palen? Ja! Dat ging best. OK, er viel er af en toe wel eentje om, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat had vaak niet met hoge hakken te maken, maar meer met oververmoeidheid na zo lang achtereen dansen... (Ahum) Nou ja, die (toen) nieuwe drugs (XTC) kan er ook mee te maken hebben gehad dat er zo’n goede sfeer hing en dat er af en toe iemand om viel. Eerlijk is eerlijk!



Er was een ware “verbroedering” ontstaan tussen alle soorten partygangers en zelfs tussen de verschillende seksen. Iedereen was één op de dansvloer. (jongens én meisjes)
Daar is nu definitief verandering in gekomen. De meisjes dansen nu op grote hoogte boven de jongentjes uit. Wegens het gevaar om naar beneden te storten, houden de meiden zich vast aan een paal.
Ze zijn dus aan het paaldansen. Prachtig om te zien! Vooral dat standpunt. Nou kijk ik altijd al met veel plezier naar de meisjes die in een discotheek (voor mij uit) de trap op lopen, maar nu is dat nog veel makkelijker allemaal. Heerlijk! Leve de paaldans!



Vertrutting!
En dat nu uitgerekend zo’n duf stadsdeelraad-binnenstad gaat lopen zeiken, dat het niet netjes is, is godgeklaagd. Uitgerekend die stomme feministen beginnen er over te mekkeren. Wat een onzin. Als de vrouw één recht heeft is het wel het recht om de man te behagen in alle verschijningsvormen. Als het mannetje de hele week op kantoor de centjes gaat verdienen, het vrouwtje het huishouden doet en in het weekend aan de paal gaat hangen, is iedereen blij!
Maar, o nee! Zo zijn we niet getrouwd volgens de rechtse (VVD) tuthola’s in de stadsdeelraad...
De vertrutting van Amsterdam is een feit... en de bezoekersaantallen in clubs en discotheken dreigen drastisch terug te lopen...



Kunnen die horeca-piefjes dan helemaal niks meer verzinnen om de jeugd geld uit de zak te kloppen?
Wacht ik heb een idee!
Goede muziek!
Ja! We gaan weer goede muziek draaien in Amsterdam.
En als we dan toch bezig zijn, verlagen we die drankprijzen, naar het prijsniveau van vóór de invoering van de EURO. Als we er dan ook nog in slagen om vriendelijke portiers aan te stellen, dan kan het haast niet meer fout met het Amsterdamse nachtleven.
Als dat allemaal lukt, kan ik wel leven zonder de paaldanseresjes, hoewel dat beslist niet makkelijk zal zijn.
Nog een idee! Nu, we nog steeds bezig zijn...
Amsterdam is toch op palen gebouwd? Nou dan!
Dan zijn er vast nog wel keldertjes met een mooie paal te vinden. Het paaldansen moet weer “underground”! (Net als vroeger; dat is ook véél spannender...!)

Om die ommekeer in het Amsterdamse uitgaansleven, maar meteen aan te pakken, stel ik voor dat er deze week weer overal goede muziek gedraaid wordt...

Ik verklaar hierbij deze week tot “nationale goede muziek week!”
(Zullen we deze week "Amsterdam Dance Event" noemen...?)

Undercover

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws