DJ Fanclub gaat er weer tegenaan!

Partyscene Redactie | 24 september 2002
headlines




Ik besloot op zaterdagmiddag te beginnen in Amersfoort, in de recordstore van DJ C-Jay, 'The Sessions'. Onderweg kreeg ik telefoon van ons hoofdkantoor te Amsterdam. Of ik wat rode TL-hoezen kon scoren voor het bruiloftsfeest (waar de nieuwe 'DJ-Fanclub-Drive-Inn-Disco-Show' aan verhuurd was) van a.s. dinsdag (vandaag dus) en of ik ook maar ff een oude filmcamera op de kop kon tikken. Deze zou dan goud gespoten worden en dienen als publieksprijs tijdens het 'DJ-Fanclub-Rocket-Clips-Festival' van maandagavond te Paradiso (gister dus).

Het was genoegelijk daar in Amersfoort. C-Jay had een feest georganiseerd in de Q te Zwolle die zelfde avond en had de geboekte DJ (James Holden) zelf van het vliegtuig gehaald en hem mee genomen naar zijn platenwinkel om ook daar voor de toegestroomde fans een paar plaatjes te draaien. Je kon merken dat die jongelui (C-Jay en kornuiten) er met veel enthousiasme van genoten en dat er een fijne avond in het verschiet lag. Kijk daar houden wij wel van. Enkel en alleen voor die liefde voor muziek de nek uit steken, zonder enig winstbejag e.d.
Helaas voor C-Jay werd het benodigde bezoekersaantal van 500 die avond in de Q niet gehaald, maar, een ieder die er was keek later terug op een geslaagde avond. (heb ik links en rechts op forums gelezen!) Ik niet. Ik was er niet. Stom? Ja, maar je kan niet overal zijn, zeggen ze...(Wel nog ff C-Jay en James Holden gecontracteerd voor de 'DJ-Fanclub-Drive-Inn-Disco-Show')

Ik ging die avond op underzoek uit. Wat doet de bekendste nachtreporter op de zaterdagavond/nacht. Ik bel om 22.30 uur aan bij huize Boskamp. 'Wie is daar?' hoor ik Mick vragen door de intercom. 'Ik Mick' zeg ik. Ik hoor zachtjes, maar nog net hoorbaar: 'Godverdomme!' Juist, hij heeft m’n stem herkend! Zo’n balkje voor je ogen wil meestal wel helpen in m’n undercover underzoekjes, maar bij een intercom, slaat het nergens op.
'Wat kom je doen?' sist Boskamp. 'Nou, beste Mick, ik hoorde van DJ Peric dat je met een nieuw boek uitkomt, dus als je mij nu alvast een exemplaar kado geeft, kan ik daar lekker over SPAMMEN, op die suffe site van Partyscene.nl... en aangezien je er zelf niet meer voor schrijft en die luie Victor Brand waarschijnlijk nog nooit een boek gelezen heeft, dacht ik...”
Mick: 'Ja, ja... ik hoor het al. Je wilt gewoon m’n nieuwe boek MET m’n handtekening!

INDERDAAD!
Maar waar ik werkelijk voor kwam was natuurlijk iets anders. Hoe zit zo’n nachtreporter er s’avonds bij? Gewassen, haartjes gefönt, in de startblokken om flink de bloemetjes te gaan buiten zetten. Op de bank met een lekker muziekje (Digweed?) achter een grote stapel dope?
NEEN!
Niets van dit al.

Meneer zit in de badjas, klaar om in de douche te gaan en vervolgens vroeg naar bed te gaan.
Nou moe? Daar gaat dat beeld, van de altijd stappende nachtreporter. Weg romantisch beeld van de snuivende en slikkende partyanimal. Wat doet zo’n Boskamp dan wel op de late zaterdag avond? Kijk, daar komt dat nieuwe boek van hem goed van pas. Ik weet nu waar de beroemdste nachtreporter zich in de weekeinden mee bezig houd. (Niet met de DJ, maar met de PJ, Palm Jockey)
Rukken, rukken en nog eens rukken.
Het boek van Mick Boskamp is dus eigenlijk een ruk-boek. En dat is positief bedoeld!
Kortom: 'Alles wat mannen boeit' door Mick Boskamp ligt half oktober in de winkel.
(Zo goed, Mick?)

Zaterdagnacht naar een feest in de Nemo geweest. Zondagochtend en middag aan het 'DJ-Fanclub-Base-Ball-Toernooi' meegedaan en daarna naar een opening van 'We Cut Heads' waar we de 'DJ-Fanclub-Drive-Inn-Disco-Show' aan verhuurd hadden. Deze keer niet alleen de draaitafels, maar ook de dubbele CD speler met pitchcontrol, want Wessel van Diepen zou ook komen draaien. En daarvan was het bekend dat deze meestal een mix-CD-tje op zet om vervolgens interessant met wat vinylplaten in de weer te zijn. NOT! Deze sympathieke radio DJ was zijn CD’s vergeten en moest dus wel in het echt met de plaatjes in de weer.

En met succes!

Hij mixte de ene plaat foutloos over in de andere plaat, alsof hij dat al jaren zo deed. Top!
Neen, degene die nu nog durft te beweren dat radio DJ’s niet kunnen draaien op feestjes, heeft ongelijk. Ook Wessel van Diepen zal binnenkort gevraagd worden om het 'DJ-Fanclub-Drive-Inn-Disco-Show' team te komen versterken.

Jack Undercover
(Volgende week ga ik de nieuwe 'DJ-Fanclub-Drive-Inn-Disco-Show' SPAMMEN!)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws