Jaz von D: enthousiast en talentvol (interview)

Jonas van der Meiren | 28 maart 2014
interviews


Op Sexy by Nature maakten we kennis met upcoming talent Jaz von D. Deze 22-jarige dj kunnen we tot een van de jongste talenten van de Nederlandse housescene rekenen. Vanaf zijn tienerjaren kon hij de beats niet weerstaan en liet daarvoor zelfs zijn schoolboeken regelmatig liggen. Zijn talent voor het spelen met beats werd opgepikt door grote clubs, maar ook bij Ryan Marciano en Sunnery James bleef hij niet onopgemerkt. Hij stond dan ook als gast-dj op de line-up bij de eerste editie van Sexy By Nature en voordat hij aan zijn set begon maakten we even een praatje.

Even voorstellen

Enthousiast komt Jasper, oftewel Jaz von D, binnen en het is te merken dat de dj zin heeft om te draaien. Wij vroegen hem om wat over zichzelf te vertellen en hoe hij op de naam Jaz von D is gekomen. ‘Mijn naam is voornamelijk afgeleid van mijn eigen naam Jasper. Ik heb meerdere varianten in gedachten gehad maar uiteindelijk vond ik Jaz von D het beste klinken.' Jaz von D omschrijft zijn sound als uplifting en catchy. Hij heeft al een aantal tracks uitgebracht op platenlabels zoals Sneakerz Muzik en MixMash Records. De dj hoopt binnenkort snel ook een plaat uit te kunnen brengen op een label als bijvoorbeeld Spinnin' Records. ‘Ik ben me ervan bewust dat ik nog geen echte hit heb gehad, echter ben ik nu druk bezig met samenwerkingen en komen er veel grote dingen aan’, vertelt hij.

jvd2

Scoop

Wat betreft de samenwerkingen kunnen we al een tipje van de sluier geven. ‘Ik heb wel een leuk nieuwtje voor jullie’ zegt de dj dan ook tijdens het interview en begint enthousiast te vertellen: ‘Ik ben afgelopen tijd bezig geweest met een Zweedse dj, Sebjak, die onder contract staat bij Ultra Records. Samen hebben we een hele vette track gemaakt die binnenkort uitkomt. Verder staan er grote dingen op de planning waar ik helaas nog niet veel over mag zeggen, maar onder meer Azië staat op de planning. Daar heb ik onwijs veel zin in.'

Sexy by Nature

Waarom hij als gast-dj op Sexy By Nature staat heeft ook een duidelijke reden. ‘Ik ben al een aantal jaren goed bevriend met Sunnery & Ryan. We hebben al veel samen gedaan en ik krijg ook veel support van de jongens. Ze vroegen mij of het mij wat leek voor ze te draaien tijdens Sexy By Nature. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, natuurlijk wilde ik dat!'

Keep an eye on Jaz von D!

Dat we deze toffe gozer talent heeft is één ding wat zeker is. Tijdens zijn set spatte zijn passie voor het draaien van goede house ervan af. Wij houden hem in ieder geval goed in de gaten.

jvd1

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws