Ook Japan heeft zijn housepioniers

Ivo Mollemans | 8 maart 2017
interviews

House en dance in het algemeen wordt vaak gezien als iets westers. Met de introductie van genres als Chicago house, acid house, techno en later ook trance werd een trein in werking gezet die nog steeds keihard doordendert en ook al in de beginjaren van house het Aziatische continent had bereikt.

Azië in opkomst

Toch is er pas sinds de laatste jaren een uitbreiding van festivals en andere evenementen die richting Azië gaat. Er komen een hoop Aziatische talenten naar boven en Mad Panda Agency is een boekingskantoor dat gevestigd is in Shanghai en enkele van de bekendste Chinese talenten op weg helpt naar een internationale carrière.

LEES OOK: Afrojack wint een Buma Award 

House bestaat al langer in Japan

Als we echter een enkele tientallen jaren teruggaan in de tijd komen we aan bij de tijd waarin Shinichiro Yokota en Soichi Terada al bezig waren met house. Beide heren wonen in Japan en in 1988 richtte Terada al het Far East Recording label op. De naam zegt eigenlijk al genoeg en tot op de dag van vandaag bestaat dit label. Genoeg reden dus om na al die jaren toch eens op onderzoek uit te gaan naar wat de beginselen waren voor house in Japan en daarbij de vraag te stellen waarom de Aziatische house industrie zo ondergewaardeerd werd.

Deze taak was echter niet aan ons, maar aan Factmag. Brian Durr ontmoet de beide house legendes in Tokyo waar ze voor het eerst hun verhaal vertellen. Lees het interview en verhaal op de website van Factmag en laat je eens verbazen over de historie die Yokota en Terada hebben met house.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws