Partyscene Q&A: dj Gregory

redactie | 27 maart 2009
interviews

De wereldwijd gerespecteerde Engelse dance organisatie Defected komt deze maand na een zeer geslaagd Amsterdam Dance Event terug naar Escape. Check de ADE video hier.

Want met onder meer evenementen, radio shows, labels en compilatie cd’s is Defected wereldwijd toonaangevend op house gebied. Daarom komt dit circus onze hoofdstad vast opwarmen, alvorens het een zeer hete zomer op Ibiza tegemoet gaat. Check voor een muzikaal voorproefje www.defected.com/radio Met de opzwepende sounds van 21st century disco, hi-energy soul en classic uplifting house gooit Defected labelbaas Simon Dunmore hoge ogen. Daarom kwam hij afgelopen zaterdag 21 maart samen met Raymundo officieel het zomerseizoen openen!

Morgen, zaterdag 28 maart, is deep, down & dirty Defected artiest Gregory te gast bij tijdens het vierjarig bestaan van Framebusters. Deze zwoele Franse Playboy is bekend van zijn dikke sets en opzwepende en zomerse platen als Elle, Block Party en Tropical Soundclash. Een korte Q&A met de drukbezette Fransman.

Tekst: Frank Böhm

Wie is dj Gregory? 

Een 36jarige man, geboren en getogen in Parijs, die in 1988 house ontdekte.
dj Gregory
Waarom en wanneer ben je gaan draaien?

Omdat ik verslingerd raakte aan house in 1988 spaarde ik voor draaitafels die ik uiteindelijk kon kopen. Toen was het oefenen geblazen, en toen ik het draaien onder de knie had kreeg ik de kans om op wat plekken in Parijs te draaien. Op een dag ontmoette ik dj Deep in USA Import, in die tijd één van de belangrijkste platenzaken van Parijs. Laurent Garnier was er mede-eigenaar van. Deep nodigde me uit in zijn radio show als gast dj, en het jaar erop draaide ik steeds meer op de radio, samen met een vriend van ons: Alex from Tokyo. Zo is het balletje gaan rollen voor me!

Hoe is de dancescene in Frankrijk op dit moment?

Erg goed, er gebeurt veel goeds, op zowel party gebied als muzikaal gebied.

Je bent naar Amsterdam verhuisd begreep ik?

Yep, sinds kort werk ik hier aan een paar nieuwe projecten! Daar hoor je snel meer over :)

Je bent bekend geworden door je grote hits zoals Elle, Block Party en Tropical Soundclash. Waar vind je inspiratie voor deze zomerse tracks?

Eigenlijk voornamelijk door het luisteren van zeer veel soorten muziek, vanuit de hele wereld.
dj Gregory
Hoe ben je in contact gekomen met Simon Dunmore en zijn Defected label?

Precies zeven jaar geleden, op de Winter Music Conference in Miami, had ik een promo mee van Tropical Soundclash. Simon vond die track helemaal geweldig en wilde hem meteen uitbrengen.

Nog gekke dingen meegemaakt tijdens wereldwijde sets?

Kan ik je niet verklappen, die dingen zijn te bizar om te vertellen haha!

Wat is je favoriete land om te draaien?
Japan. De mensen gaan daar zo ongelofelijk hard uit hun dak, alsof hun leven er vanaf hangt!

Heeft de wereldwijde kredietcrisis nog effect op het aantal boekingen?

Een klein beetje, hangt een beetje af van de tijd van het jaar.

Nog tips voor nieuwe producers?

Vetrouw op jezelf, ik denk dat dat het belagrijkste is.

Omschrijf je eigen sound in één woord.

Cinematic.

Tenslotte, wat kan men morgen van je verwachten in Escape?

Het wordt mijn eerste set in Escape, ik kijk ernaar uit en verwacht dat het helemaal los zal gaan!

De entree bedraagt morgen 15,- en de tijden zijn 23.00-05.00. Op www.escape.nl vind je meer informatie over Framebusters, de Framebusters cd, foto's, muziek, filmpjes, en de menukaarten van Escape Caffe & Lounge. Een VIP arrangement voor vier personen tijdens een zaterdag Framebusters kost 300 euro inclusief een fles sterke drank plus vier softdrinks, of een fles champagne.

Dj Gregory - Tropical Soundclash

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws