Binnenstebuiten: Lucien Foort

Partyscene Redactie | 10 oktober 2006
interviews

Mijn meisje snapt hoe het is om met een creatief artiest te leven


Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In deze serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer de Rotterdamse DJ en producer Lucien Foort over het Bouterse/Tiger Woods syndroom, Bruse Swedien en het funky house dansje van ma.

Door: Sander

Naam:
Ik heet officieel Lucien Errol Albert Foort. Als ik zelf had mogen kiezen, had ik zeker niet voor Albert gekozen, maar over de rest ben ik dik tevreden.

Woonplaats: Ik woon nu negen jaar samen met mijn vrouw Dymphna in Rotterdam, maar ik ben van oorsprong Dordtenaar. Ik zou ooit nog wel eens in Chicago, Tokyo of San Francisco willen wonen.

Geboren: Ik ben op 25 november 1969 geboren. Gewoon thuis, want dat was toen allemaal heel normaal.

Gezin: Ik kom uit een heel muzikaal gezin en ik heb een jongere broer (genaamd Damien). Mijn ouders zingen al heel hun leven in een gospelkoor, dus zijn mijn broer en ik vanaf jongs sterk gemotiveerd en gestimuleerd om iets met muziek te doen. Onze familieband is heel hecht, ook al ben ik veel in het buitenland. Ik laat mijn ouders ook mijn muziek horen. Mijn mams heeft echt een heel funky housedansje ontwikkeld. Go Mama!



Opvoeding: Voor mijn ouders was het meest belangrijke ding dat ik altijd extra mijn best bleef doen, omdat je als donkere Nederlander meer opvalt en jezelf daardoor dubbel moet bewijzen. Doe je iets goed, dan is het ook goed. Maar doe je iets verkeerd, dan werkt dat dus averechts. Noem het voor mijn part het 'Bouterse/Tiger Woods-syndroom'. Als je jong bent, zie je het nog niet zo en vooral voor mijn pa was het een principekwestie. Achteraf ben ik blij dat hij het zo heeft gedaan.

Kinderen: Ik zie Dymphna en ik wel paps en mams worden en ik hoop dat onze offspring het muziekgen erft. Maar mocht dat niet zo zijn dan is dat geen probleem.

Opleiding: High School Dropout zoals dat zo mooi heet. Ik ben na Mavo 2 gestopt.

Jeugdidealen: Ik wilde vroeger altijd iets met sport doen, want ik was er goed in. Voetballen was altijd mijn grootste hobby. Maar het is uiteindelijk muziek geworden. Mijn ouders deden mij al op de muziekschool toen ik vijf jaar was.

Karakter: Heb als goede eigenschap dat ik echt een doorzetter ben. Als ik voor iets ga, dan duik ik daar voor honderd procent in. Het nadeel daarvan is dat andere dingen dan dreigen te verwaarlozen. Een ander nadeel is dat ik soms te eerlijk ben. Maar what you see is what you get!

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Mijn vrienden omschrijven mij als energiek en toegewijd.

Wat vergeten ze dan altijd? Niks. Mijn vrienden zijn ook succesvol in hun eigen werk, dus begrijpen we elkaar.

Hobby's: Ik lees graag boeken (iets wat je leert als je veel op vliegvelden rondhangt) en speel games op de XBox.



Sport: Ik probeer zoveel mogelijk te rennen en te zwemmen om het conditioneel allemaal uit te houden want vijftien jaar nachtleven eist wat natuurlijk. Dus hoe fitter, hoe beter.

Vakantie: Helaas ben ik de afgelopen jaren niet op vakantie geweest, omdat ik altijd draaiverplichtingen heb. Maar ik pak altijd een paar extra dagen als ik ergens ben. Zo heb ik mijn tijd de afgelopen winter doorgebracht in Punta Del Este (Uruguay), Buenos Aires, Kuala Lumpur en Australie. Best wel prettig om die koude winter hier soms over te kunnen slaan.

TV: Ik kijk graag naar sport en actualiteiten en ik vind dat alle breindodende bullshit (Goede Tijden, Onderweg Naar Morgen, etc.) rustig mag verdwijnen. Alles wat niets toevoegt mag wat mij betreft weg. Meer cultuur, minder slap gelul zou ik zeggen.

Vrije tijd: Ik ga graag met me meissie lekker uit eten. Vind Italiaans en Japans het lekkerst. Ook ga ik graag naar de bios.

Stad: Las Vegas, omdat echt alles, maar dan ook alles nep is (behalve het weer). San Francisco, omdat het alle mogelijkheden van de US heeft zonder de vervelende US Attitude (doet zelfs heel Europees aan). Melbourne om zijn muziekliefhebbers, Queenstown om haar mooie ongerepte natuur (Lord Of The Rings is daar geschoten) en Buenos Aires om zijn architectuur.

Bewondering voor: Vanuit mijn achtergrond gesproken heb ik erg veel bewondering voor geluid. Wat het is, wat het doet en hoe je het kan manipuleren. Mijn held is Bruce Swedien. Hij was de hoofd soundengineer op Michael Jackson's 'Thriller' album en tot de dag van vandaag zijn er niet meer exemplaren van een LP verkocht. Credits gaan ook uit naar Quincy Jones voor de muzikale productie en Michael voor zijn zangkwaliteiten. Maar bedenk anders zelf een plaat die je na 1 sec al (sonically) herkent zoals bijv, 'Billie Jean' of 'Human Nature'. Pure Class!!



Spender of spaarder? Ik ben een spaarder.
Waar geef je het meeste geld aan uit? Aan kleding.
Waar lig je 's nachts van wakker? Van het feit dat er nog steeds mensen zijn die denken dat oorlog iets oplost.
Wat doe je 's ochtends als eerste? Plassen.
Voorbeeld: Tja, een voorbeeld... Hmmm.
Hoogtepunt: Mijn meisje Dymphna die snapt hoe het is om met een creatief artiest te leven. (Dank je schat!)
Dieptepunt: Ik heb gelukkig nog geen echte desastreuze diepe dalen meegemaakt. (knock on wood)
Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met George Bush, al was het alleen maar om te ervaren hoe zijn hoofd aanvoelt als het hamstertje in het wiel in slaap valt. Snap jij die vent? Tssss.
Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Vertrouwd op Ruud Gullit als redder van Feijenoord in het seizoen 04/05.
Doelstelling dit 'seizoen'? Veel draaien en produceren en een boel happy faces creeren op de dansvloeren die ik aandoe.

Binnenstebuiten-archief:
Lady Aida
Michel de Heij
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

Website Lucien Foort

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws