KAWS en Jordan komen met revolutionaire sneakers 

Mark Hofman | 21 maart 2017
lifestyle

In de afgelopen maanden verscheen de ene na de andere foto van een nieuwe Jordan IV collectie op internet. De collectie zou zijn gemaakt met KAWS, maar Jordan hield de kaken stijf op elkaar. Tot nu. Het bedrijf laat weten dat de schoenen vanaf 31 maart te koop zijn. 

KAWS en Jordan komen met revolutionaire sneakers 

Denkend aan de grootste samenwerkingen van deze genaratie Jordan's, komen we al snel op het pittige blauw van de 'Fragment 1s' en 'Don C2s'. Ook denken we aan de gouden schoenen van Drake uit de Supreme's Vs. Jordan gooit het met de samenwerking met KAWS op een hele andere boeg: simpel grijs. Maar waarom deze kleur? Gemo Wong van Jordan legt het je uit: 

'At least with his sculptures, [KAWS] starts sculpting them in gray. That's where we started and where we landed with our project. This is the start of his creative process. That's how it shaped our shoe and the suede in this very textural but highly crafted shoe.'

Het is de eerste schoenencollectie van KAWS en Jordan, en waarschijnlijk volgen er meer. De bovenkant van de schoen is volledig grijs suede, afkomstig van KAWS' beroemde handschoenen. De blauwe zool maakt de schoen tot slot af. We kijken uit naar wat de samenwerking nog meer oplevert!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws