Life hack: zo verwijder je deodorantvlekken uit je kleding

Ivo Mollemans | 28 maart 2017
lifestyle

Nu het warmer wordt gaan we weer vaker naar buiten om dingen te ondernemen. Om ervoor te zorgen dat je niet compleet bezweet de dagen door moet zal je waarschijnlijk deodorant gebruiken, maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. Je loop namelijk het risico dat het afgeeft op je kleding waardoor witte vlekken ontstaan die er vaak moeilijk uit te krijgen zijn.

LEES OOK: De opmerkelijke comeback van cultmerk Champion

5 hacks tegen deodorant in je kleding

Toch is niet alle hoop verloren, want met deze simpele life hacks kan je ervoor zorgen dat je kleding niet meer verpest wordt.

1: Een vochtige doek

Je zou het misschien niet meteen verwachten, want zelfs als je kleren in de wasmachine zijn geweest blijven de vlekken vaak achter, maar een vochtige doek kan wonderen doen. Zorg ervoor dat deze niet kletsnat is, maar vochtig genoeg om de witte vlekken te verwijderen.

2: Microfiber spons of doek

Deze doekjes zijn vaak heel effectief in het verwijderen van stof of andere viezigheden, maar ook voor je kleren kunnen ze van pas komen. Het handige aan dit materiaal is dat je het niet nat hoeft te maken, maar je ze meteen makkelijk kan gebruiken. De kans is groot dat je er ergens eentje hebt rondslingeren dus pak die doek en begin met het perfectioneren van je kleren!

3: Babydoekjes

Jup, deze doekjes komen dus niet alleen van pas bij het schoonhouden van baby’s. Ze schijnen ook een effectief middel te zijn tegen witte deodorant vlekken. Zorg er wel voor dat je geen desinfecterende doekjes gebruikt, want hierin kunnen bleekmiddel of andere chemicaliën zitten die het probleem juist verergeren.

4: Deodorantverwijderende spons

Mocht je iets willen wat speciaal gefocust is op het verwijderen van deodorant dan zou je eens opzoek moeten gaan naar deze sponsen. Ze zijn vaak alleen verkrijgbaar in het roze dus je kan er moeilijk overheen kijken. Mocht je een hond hebben dan heb je bij deze nog eens extra geluk, want het blijkt dat ze ook effectief zijn in het verwijderen van hondenkwijl.

5: Nylon

Als alle bovenstaande opties niet werken kun je altijd nog opzoek gaan naar een oude nylon panty, want deze stof zorgt ervoor dat de witte vlekken snel uit je kleren worden onttrokken.

Beeld via Flickr.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws