HET IS HEET! 5 manieren om warmte te overwinnen zonder airco 

Partyscene Redactie | 8 mei 2018
lifestyle

Het Nederlandse weer is ontzettend onvoorspelbaar. We kunnen de ene dag kapot gaan van de kou en de volgende dag in onze korte broeken op het strand chillen. Daarom is het niet gek dat een groot deel van de huishoudens niet voorzien is van airconditioning. Toch is het de laatste tijd bijzonder heet en begint je huis stukje bij beetje te veranderen in een sauna. Daar heeft niemand zin in en daarom hebben we vijf manieren op een rij gezet waarmee jij je zweetdruppels binnen no-time verliest. 

Drink een shitload aan water 

Een misvatting die veel mensen hebben bij warm weer is het feit dat de omgeving waarin ze leven cool moet zijn. Dat is uiteraard wel waar, maar het draait ook om je lichaamstemperatuur. Zorg er dus voor dat je genoeg water in je mik gooit. En met genoeg bedoelen we ook genoeg. Water op kamertemperatuur doet uiteraard zijn werk, maar ijskoud water zal op zulke hete dagen zonder twijfel meer zijn werk doen. 

Smijt water op je platte dak 

Het is geen geheim dat huishoudens met een plat dak in de zomer voorzien worden van een extra portie hitte. Daarom is het een slim idee om het dak op te gaan en gewoon een laag water op het dak te leggen. Dit zal de boel als een malle verkoelen. Is je dak overigens niet echt waterdicht, dan lijkt het me verstandig om deze stap even over te slaan. Maar in een land als Nederland met 2 miljoen duizend liter regen, is het sowieso verstandig om een waterdicht dak te hebben. Maar dat is voor latere zorg. 

Gordijnen en deuren dicht! 

Je bent snel geneigd om de ramen en deuren op te gooien als het warm is in huis. 'Dan komt de frisse lucht naar binnen'. Maar op het moment dat het 30 graden is buiten, zal er weinige frisse en koude lucht je kamer inkomen. Zet je thermostaat op een graadje of 20 en gooi je ramen en deuren dicht. Ook het gordijn sluiten zorgt ervoor dat de kamertemperatuur 20 graden blijft en geloof me: dat is de hemel op aarde wanneer je van buiten je kamer inloopt. 

Drop de ventilator bij het raam 

Mocht je eigenwijs zijn en toch je ramen open willen gooien, dan is het handig om een ventilator bij het raam te zetten. Echter moet je de ventilator dan niet naar binnen richten, maar naar buiten. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht van buiten je woonkamer niet binnen komt. Wanneer je een geluksvogel bent met twee ventilatoren, kan je er ook nog eens één op jezelf richten. 

Gooi je kussen in de vriezer 

Als het overdag 1000 graden is, zal het in de nacht ook geen plezier zijn om te slapen. Gooi daarom je kussen een uurtje voor je naar bed gaat in de vriezer. Hierdoor zal je koppie in ieder geval koel zijn tijdens het slapen. Moet je alleen wel een grote vriezer hebben waar je kussen in past!

Heb jij nog geweldige tips voor de hete zomerdagen? Laat het ons weten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws