Van deze cocktails ga je watertanden

Partyscene Redactie | 23 augustus 2019
lifestyle

Heb jij de zomer al in je bol? Met deze warme zomerdagen hunkeren wij naar een heerlijke cocktail, en het liefst zelf gemaakt. Niets is lekkerder dan in de tuin met een heerlijke zomerse cocktail van het zonnetje te genieten. We delen graag onze – en jullie – favoriete cocktails, want geef toe; zo’n heerlijke Blue Lagoon, Manhattan of Mojito kun je toch niet weigeren?


1. Mojito

Dé zomerse cocktail als je het ons vraagt: heerlijk fris en het ziet er ook nog eens leuk uit. Niet zo gek dat deze cocktail al jarenlang één van de meest populaire cocktails is ter wereld.

2. Blue Lagoon

De naam zegt het al, deze cocktail is zo blauw als de blue lagoon. De perfecte cocktail voor in de zomer. Wie heeft hem niet op vakantie geproefd? Naast dat deze cocktail – net als z’n collega cocktails – Instagram proof is, smaakt het ook lekker verfrissend. Een perfecte cocktail voor een warme zomeravond.

3. Manhattan

Op zoek naar een elegante cocktail? Dan heb je met de Manhattan een ware klassieker te pakken. Deze iconische cocktail bestaat al sinds 1800 en was van oorsprong een mixdrankje van whiskey, vermouth en bitters.

4. Pina Colada

Uiteraard mag de Pina Colada niet in ons rijtje ontbreken, want tropisch is ‘ie zeker. De Pina Colada is een longdrink-cocktail met rum, kokosmelk en ananassap. Deze cocktail vindt, dankzij een barman uit San Jose, zijn oorsprong op Puerto Rico.

5. Sex on the Beach

Deze cocktail vind je bijna altijd op de cocktailkaart van elke strandtent: de Sex on the Beach. Deze populaire cocktail dankt zijn naam aan de zoete en fruitige smaak. Niet zo gek dat deze topper daarom vaak besteld wordt door vrouwen.


Mixen maar!

Wil je graag zelf een cocktail maken maar weet je niet welke ingrediënten nodig zijn, dan kun je ons artikel van de acht lekkerste zomerse cocktails eens lezen. Hier vertellen we stap voor stap welke ingrediënten nodig zijn. Voor de alcoholische dranken kun je terecht bij Drankdozijn.nl. Zij leveren vaak al de volgende dag als je op werkdagen voor 17:00 uur bestelt. En dat kan gewoon vanuit je luie stoel onder de parasol, ideaal!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws