WhatsApp stelt limiet in voor doorsturen van berichten om nepnieuws tegen te gaan

Ivo Mollemans | 8 april 2020
lifestyle

Met alle berichtgeving rondom het coronavirus wordt er ook heel veel nepnieuws verspreid. Om dit en ander nepnieuws tegen te gaan heeft WhatsApp een limiet ingesteld voor het aantal keer dat een bericht doorgestuurd kan worden.

LEES OOK: Vanwege het coronavirus doneert Spotify $10 miljoen om muzikanten te helpen

WhatsApp gaat de strijd aan met nepnieuws

Berichten die zijn doorgestuurd door iemand die niet in je contactenlijst staat kunnen nog maar naar één gebruiker per keer worden gestuurd. Doorgestuurde berichten zijn te herkennen aan de tekst ‘doorgestuurd’ met een pijltje. Bij berichten die zijn doorgestuurd en niet afkomstig zijn van iemand uit je eigen contactenlijst staan twee pijltjes, zo liet WhatsApp weten in een blogpost.

“We hebben echter ook een aanzienlijke toename gezien in de hoeveelheid doorgestuurde berichten die gebruikers kunnen overrompelen en die bijdragen aan het verspreiden van desinformatie. We vinden het belangrijk om de verspreiding van dit soort berichten te verminderen zodat WhatsApp gebruikt wordt voor persoonlijke communicatie.”

WhatsApp attendeerde gebruikers er eerder al op niet zomaar alle berichten die nieuwswaardige informatie over het coronavirus lijken te bevatten zomaar door te sturen:

“Denk na over de berichten die je ontvangt, omdat niet alles wat naar jou verstuurd wordt over het virus klopt. Als je niet zeker weet of iets waar is, stuur het dan niet door.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws