Herbeleef dat feestje: tips voor het bewerken van party pics!

Partyscene Redactie | 11 maart 2021
lifestyle

In deze bijzondere tijden van Covid-19 moeten we de feestjes alweer geruime tijd missen. Een goed moment om eens in je oude collectie party pics te duiken en er bijvoorbeeld een feestelijk fotoalbum van te maken. Zo kom je alvast in de feeststemming voor als het straks weer mogelijk is om eropuit te gaan.

Kom je gênante foto’s tegen, die een kleine make-over verdienen alvorens je ze laat drukken? Of wil je toffe filters aanbrengen en geinige tekstballonnen toevoegen? We geven je een aantal tips voor het bewerken van je party pics!

Bewerken met Adobe Photoshop

Een toonaangevend programma op het gebied van fotobewerking is Photoshop van Adobe. Hiermee kun je eigenlijk alle kanten op. Een aantal voorbeelden:

  • Rode ogen verwijderen
  • Afbeeldingen bijsnijden of vrijstaand maken
  • Kleurinstellingen aanpassen en filters over foto’s plaatsen
  • (Onbekende) mensen op de achtergrond wissen of vervagen
  • Uiterlijk veranderen

Een pukkel verwijderen, een gekke wijnvlek weghalen of jezelf een paar kilo’s laten afvallen. Dat heb je in no-time gefixt! Heb je geen Photoshop? Normaal betaal je abonnementskosten, maar je kunt hier een free trial van Photoshop downloaden. Zo kun je meteen aan de slag met het bewerken van je favoriete foto’s. 

Adobe Lightroom voor mobiel

Liever je foto’s op mobiel bewerken? Overweeg dan Adobe Lightroom (ook een gratis trial!). Deze tool is geschikt voor het uitvoeren van basisbewerkingen, zoals het spelen met lichtinval, effecten en filters. 

Overigens kun je Lightroom ook op desktop gebruiken, maar voor uitgebreide bewerkingen heeft Photoshop toch net wat meer mogelijkheden. Lightroom is een fijne app voor je smartphone.

Tekstballonnen toevoegen aan foto’s

Maakte je vroeger wel eens een fotoboek, dan heb je misschien wel eens stickers als tekstballonnen gebruikt, erg grappig. Tegenwoordig kun je die ballonnen ook online invoegen, bijvoorbeeld met Photoshop.

Een andere tool is Toonytool. Hier kun je je foto online uploaden. Vervolgens kun je tekstwolken, figuren en rekwisieten toevoegen waar je maar wilt. Erg grappig om zelf eens mee te spelen. Je kunt zelfs je eigen cartoon of strip maken van een feestje, waarbij je de meest hilarische quotes toevoegt aan de fotoserie.

Snapchat foto’s opslaan

Op Snapchat kun je gebruikmaken van tal van filters. Zo tover je jezelf om in een dier, voer je een faceswap uit of kies je voor een bijzondere achtergrond. Hopelijk heb je in het verleden je Snapchat party pics opgeslagen, want ze zijn erg leuk om toe te voegen aan een fotoalbum. Zo niet, dan maak je toch een paar nieuwe foto’s?! Met de feestelijke filters creëer je je eigen feestje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws