Gezellig avondje met vriendinnen? Zo hou je het goedkoop!

Partyscene Redactie | 29 november 2021
lifestyle

Wil je geld besparen? Dit betekent niet dat je geen sociale contacten meer kunt onderhouden. Met de juiste adviezen geniet jij van een gezellige avond met vriendinnen zonder dat je een vermogen kwijt bent. Wij geven je geldbesparende tips voor een avondje thuis, een avondje uit eten en het pakken van een terrasje.

Gezellig avondje thuis

Om te genieten van een gezellige avond hoef je niet per se de deur uit. Nodig je vriendinnen bij jou thuis uit en je profiteert van veel voordelen. Je zet bijvoorbeeld muziek of een film op die jullie leuk vinden. Je bent immers niet afhankelijk van de muziekstijl die een restaurant of bar prefereert. Een bijkomend voordeel: je bespaart op reiskosten! Komen er veel vriendinnen op bezoek? Zet de kachel tijdig uit. Het zal namelijk warm genoeg worden in huis en zo bespaar je op stookkosten. Bespaar nog meer door een energievergelijker te raadplegen. Of je nu buiten bij de elektrische kachel gaat zitten, in de keuken een cake in je elektrische oven zet of gebruik wilt maken van je thuissauna of hottub, je weet dat je het minimale betaalt voor gebruikte energie. Bespaar op hapjes door zelf te koken in plaats van eten te bestellen. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke gerecht uit de tajine! Eventueel vraag je iedere vriendin om zelfgemaakte hapjes mee te nemen. Dat is goedkoop en super lekker!

Avondje uit eten

Wanneer je uit eten gaat, is het belangrijk een restaurant te kiezen dat goed is, maar niet al te duur. Lees reviews en tips online om de perfecte eetgelegenheid in de buurt te vinden. Sla het voorgerechtje over; dan hou je geld over voor een dessert! Nog een goede tip: “go Dutch!” Als iedereen voor zijn eigen drankjes en maaltijd betaalt, bestel je simpelweg een gerecht dat lekker, maar niet al te duur is. Eet bijvoorbeeld een avondje geen vlees of vis. Brengt de serveerder de drankjes veel eerder dan de maaltijd? Probeer het niet in één keer achterover te slaan, maar doe het rustig aan, zodat je aan één of twee drankjes genoeg hebt.

Terrasje pakken

Een terrasje pakken met vriendinnen kan heel goedkoop. Zorg ervoor dat je geen dorst hebt voor je ergens plaatsneemt. Neem desnoods een flesje water mee vanuit huis en les je dorst voor je een terrasje opzoekt. Nu hoef je een drankje dat je bestelt niet direct op te drinken. Je kunt er rustig van nippen en er echt van genieten. De kans is bovendien groot dat je nu aan één of twee drankje genoeg hebt. Zo kun je voor tien euro of minder een terrasje pakken

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws