Als zoutzuur in je ogen: 4 eurodance video's die we liever vergeten

Peter Güldenpfennig | 17 juli 2020
music

Binnen de eurodance zijn er behoorlijk wat memorabele nummers gemaakt, helaas zijn vaak de bijbehorende video's minder mooi oud geworden. Dit zijn vijf video's die we liever vergeten.

DJ BoBo – 'Somebody Dance With Me' (1992)

Mate van afschuw: ogen die branden

Gebaseerd op een klassieker van Rockwell, had de Zwitserse DJ BoBo een flinke hit te pakken met 'Somebody Dance With Me' in 1992. Hij reikte in Nederland tot de vierde plek in de Top 40. De clip echter: om je dood te schamen. Vandaag de dag zijn clips met publiek en live performances nog steeds populair omdat ze makkelijk te maken zijn. Echter, daar kan wel wat moeite in gestoken worden, wat bij de awkwardness van deze video niet echt het geval lijkt. Weirde live performances worden afgewisseld met een blik achter de schermen bij DJ BoBo. Het slaat eigenlijk nergens op. Het budget was er dan ook naar, aangezien de video om en nabij de 3000 euro gekost zou hebben.

N-Trance – 'Set You Free' (1994)

Mate van afschuw: Ziggo valt altijd uit op de verkeerde momenten

N-Trance uit Engeland was zo'n vreemde act waarbij haast elke single weer voorzien werd van een andere zangeres. Hun eerste single 'Set You Free' deed het niet zo goed als 'Stayin' Alive', hun tweede single. De videoclip van het nummer is echter wel behoorlijk succesvol. En dan met name in het verzorgen van ongemak bij de kijker. De zangeres op het nummer zit om een of andere reden te zingen uit het dakraam van een rijdende auto terwijl ze uit haar dak gaat samen met een ander meisje. Niemand weet overigens wat zij erbij doet maar goed, als je je maar vermaakt. Soms zien we ook een van de producers grappig doen op de camera. Wij kunnen er niet om lachen. Jammer, want de track is met zijn breakbeats wel heel erg goed!

Capella – 'U Got 2 Know' (1993)

Mate van afschuw: Cappela haat epileptici

'U Got 2 Know' is niet de eerste single van Capella, maar wel hun eerste grote hit. Het zette de act op de kaart en ook nu kan het nummer nog erg goed meekomen. Dat kunnen we niet zeggen van de rommelige clip, waarin at random een soort clubscenes afgewisseld worden met industriële beelden en een dansende gozer die een vreselijke bontjas draagt. Sowieso, wat is het met die bontjassen in de clip? Het ergste is echter het constante strobo-effect wat door de hele video heen gegooid is. Als je last hebt van epilepsie, blijf vooral weg bij deze video. 

Nomad – 'Devotion' (1991)

Mate van afschuw: van begin tot eind enorm ongemakkelijk

'Devotion' is een gaaf nummer, ondanks de wat stuntelige rapper die het nummer van vocalen voorziet. Die video echter is exemplarisch voor cool willen zijn, maar de plank volledig misslaan. Ok, die neonverf in de video die gebruikt wordt voor de zangeres is wel echt gaaf. De beelden op de achtergrond van een houseparty wanneer de rapper zijn ding doet zijn ook wel tof. Het probleem zit 'em vooral in de kleren van de rapper (volgens ons koopt hij zijn kleren met de mensen van Capella getuige de bontkraag) en de vreselijke semi-hiphop dancemoves die je een ongemakkelijke zit bezorgen. Wegkijken is je enige optie. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws