Review: Dead Eyes van Sinister Souls blijf je draaien

Eveline Meijer | 5 december 2015
music

Het Utrechtse duo Sinister Souls komt volgende week met een nieuwe ep, genaamd Dead Eyes. En wie zijn wij om die niet alvast te beluisteren?

Sinister Souls kennen we van hun harde bass-muziek, met inspiratie uit dubsteb, drum 'n bass, rave, breakcore en industrial hardcore. En juist dat laatste genre, in combinatie met drum 'n bass, komt op Dead Eyes veel naar voren. Dat merk je al bij de titeltack 'Dead Eyes'. Aan opbouw doet Sinister Souls duidelijk niet, zij rammen meteen je oren binnen met een keiharde kick. De drop laat helaas even op zich wachten, maar is de moeite waard. Want als je even geduld hebt en geniet van de lekkere drum 'n bass-beats, schiet je opeens door naar keiharde hardcore. Opvallend zijn toch wel de duistere synths, die tegelijkertijd licht euforisch klinken. Eén ding is zeker, de feeststemming is gezet!

Snares en Dracula

Die hardcore-vibes blijf je zoals gezegd wel horen op deze ep. Ook 'Snare Factory' begint namelijk weer met drum 'n bass, met fijne synths die 'hol' klinken, maar al snel heb je door dat hardcore niet weg te denken is bij Sinister Souls. Naar onze mening is dit toch wel de meest actieve track van de ep; de muziek schiet zoveel kanten op dat je even niet meer weet waar je het zoeken moet. Van hoog naar laag, van snel naar iets rustiger, Sinister Souls verrast je iedere paar seconden. Het duurt dan ook even voor je het patroon door hebt, maar wanneer dit eenmaal gebeurt, kun je niet anders dan uit je dak gaan.

Bij 'Dracula' slaat het echter om. De intro is rustig, iets wat we bij de vorige twee tracks niet hoorden, en erg duister. Kan natuurlijk ook niet anders met zo'n naam, maar het contrast is groot. Echter niet zo groot dat het niet meer past, want na de lange intro is de beat bijna te vrolijk. Korte, harde claps voeren hier even de boventoon en het Utrechtse duo lijkt bijna instrumentaal te werk te gaan met de bass. Een (heel erg) goede drummer zou dit misschien ook kunnen neerzetten en juist dat maakt de track net even anders dan de rest. Het zorgt voor een onderscheidende factor, zonder de plaat buiten de boot te laten vallen.

Hardcore to the bone!

Ook bij 'To The Bone' horen we een rustige introductie, maar geloof ons, deze plaat laat je stuiteren tot je erbij neervalt. Want na de drop knalt deze track zo hard door je speakers heen dat je lichaam automatisch begint te bewegen. Toepasselijk, de muziek gaat echt 'to the bone'. En het is niet zomaar muziek, met deze plaat laat Sinister Souls even weten wat ze op de gehele ep doen: 'Hardcore To The Bone'!

Op repeat!

Ben je fan van Sinister Souls? Dan houd je van deze plaat. Ben je fan van hardcore? Ook dan houd je van deze plaat! Want deze ep knalt en laat je de hele nacht doorstuiteren. Minpuntje vinden wij de intro's, die hadden van ons wel iets korter gemogen, maar het is het wachten waard. Jammer dat er maar vier tracks op Dead Eyes staan, want wij willen meer! Dead Eyes verschijnt op 11 december.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws