Review: Raise your fist for Angerfist!

Cas Smit | 3 december 2015
music

Jawel, de hardcore pionier komt tijdens zijn gelijknamige feest met de release van zijn nieuwe album, Raise & Revolt.

De man met het iconische hockeymasker en de zwarte hoodie heeft alle respect afgedwongen binnen de harddance scene en is met zijn duistere sound en harde bassdrums een ware pioneer. Het bijzondere aan Angerfist is dat zijn muziek hard en duister is maar toch toegankelijk. Hij staat dan ook niet zomaar op plaats 38 in de DJ Top 100. Het is mooi om te zien dat Angerfist zich blijft ontwikkelen en nieuwe dingen probeert, Raise & Revolt is dan ook weer een waardige aanvulling op zijn oeuvre.

Zijn vijfde studio album bestaat uit twee cd’s waarvan één cd een mix van oud en nieuw werk bedraagt. En niet zomaar een mix, de cd bevat 39 nummers, van kort en explosief tot volwaardige tracks die op zijn vorige albums al te horen waren. De opbouw van beide cd’s is van hard naar erger, vooral cd 2 eindigt met table flipping terror in de track ‘Loser’. De tweede cd brengt mij even terug naar de middelbare school tijd waar iedereen lekker ging op de Angerfist Megamix. Tracks als 'Take U Back', 'Criminaly Insane', 'Maniac Killa' en natuurlijk 'Raise Your Fist' zijn allemaal gemixt op deze cd. Een heerlijke mix die zeker wat aan het album toevoegt.

Dan de cd die centraal staat op dit album: de eerste. Deze gaat van hard naar erger, maar begint met het uiterste van de huidige raw sound. Melodieuze tracks met een dikke hardcore kick leiden het album in, vooral Raise & Revolt (het anthem voor het gelijknamige feest) is een heerlijke track met een klassieke break die vervolgens los barst in de drop.

Op het album zijn samenwerkingen te vinden met Dr. Peacock, Crossfiyah, N-Vitral, Negative A, Neophyte, Dyprax en Radical Redemption. Uit de samenwerking met Negative A kwam de track ‘Hurricane For My Brain’, een zware en explosieve track die naar mijn mening boven de rest uitspringt qua hardheid. Hiermee is ook het omslagpunt gevonden en zijn de resterende tracks dan ook volgas beuken en blijft het melodieuze een beetje achterwegen.

Naast ‘Hurricane For My Brain’ is ‘Fight With Anger’ een favoriet van mij. De track is in samenwerking met Neophyte feat. MC Alee & MC Diesel. Een flinke beuker was te verwachten als je deze namen naast elkaar ziet en niets is minder waar, de track begint explosief waarna de break zich opbouwt met een heerlijke melodie naar de bridge met een agressieve vocal die de drop inleidt en genadeloos verder beukt.

Wederom een pareltje op het album. Al met al is het een heel sterk en energiek album dat zonder pardon je speakers zal opblazen. Krachtige en agressieve vocalen geven het album nog meer power en op het album staan stuk voor stuk dikke tracks en mocht je daar niet genoeg aan hebben is de mix cd er eentje om van te genieten. Angerfist stelt niet teleur! Een strak en vernieuwend album.

 

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws