Oliver Heldens brengt remix van Moby-klassieker 'Go'

Thomas Keulemans | 27 juni 2016
music

Moby benadert Oliver Heldens voor rework van 'Go'

Ja, je leest het goed! Eén van de allerbekendste klassiekers uit de rijke historie van de dance, 'Go' van Moby wordt in een nieuw jasje gestoken! Niemand minder dan Oliver Heldens krijgt de eer om zijn eigen invulling aan Moby's track te geven. Moby benaderde Heldens hier zelf voor, waarna Oliver natuurlijk niet lang na hoefde te denken: nee zeggen was gewoonweg geen optie!

'Go (HI-LO Remix)'

Heldens brengt de remix onder zijn alterego HI-LO, de naam waaronder hij met enige regelmaat deep house-releases uitbrengt. HI-LO is omgekeerd voor Oli H, wat duidt op Oliver Heldens, waarmee hij ook zijn eigen platenlabel Heldeep Records lanceerde. 'Renegade Mastah' werd de eerste uitgave onder dit label.

De synths krijgen ook in Oliver Heldens' versie alle ruimte om die lekkere creepy sfeer naar boven te halen, die Moby in eerste instantie deed besluiten ze te samplen in zijn originele versie van 'Go'. Tel daarbij op de flinke laag met percussie, enkele zware baslijnen en Oliver's fantastische eigen sound en daar heb je het recept voor een perfecte update van classic! Misschien dat deze versie het óók wel in zich heeft een klassieker op zichzelf te worden!

Luister hieronder naar de HI-LO Remix van 'Go', en beluister vervolgens ook het origineel nog maar eens! 

De 'Woodtick Remix' van Moby's 'Go' werd uiteindelijk in 1991 veruit de meest gedraaide versie van het nummer, vooral omdat die het beter deed in clubs dan de original remix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws