Epic: vijf jaar na de release

Rick Francissen | 20 juli 2016
music

Epic - Quintino & Sandro Silva

Nummers die jarenlang impact hebben op de muziekscene zijn erg zeldzaam. Of er überhaupt impact is geweest is natuurlijk alleen achteraf te bepalen. Daarom beoordelen we vijf jaar na de release van 'Epic' van Quintino en Sandro Silva in hoeverre deze track belangrijk is geweest voor de EDM-scene.

Hoge noteringen

Om te beginnen is het belangrijk om te benoemen dat Epic als een van de weinige tracks ooit als puur instrumentale track in de Nederlandse top 40 de nummer-1 positie heeft behaald. Daarbij heeft het nummer zeker 21 weken in de Single top 100 gestaan en was het een van de grootste Dancesmash's ooit. In 2011 en 2012 was het dus al duidelijk dat de track in ieder geval erg populair en succesvol was.

Epic copy's 

Naast de hoge noteringen en bijna 20 miljoen views op YouTube is er echter meer aan de hand met deze track. De bekende EDM-drops die de jaren daarna zo populair zijn geworden zijn allemaal afgeleid van dit nummer van Quintino en Sandro Silva. Een van de beste voorbeelden in dit rijtje is zondermeer 'Animals' van Martin Garrix, dat twee jaar daarna opnieuw alle records bracht met de EDM-drop zoals we die nog steeds kennen.

Luister vijf jaar later nog een keer naar Epic, het nummer dat jarenlang de house heeft beïnvloed en het ongetwijfeld nog steeds goed doet op een willekeurig EDM-feest.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws