Check die track: 'Unbreakable' van Aly & Fila meets Roger Shah & Susana

Thomas Keulemans | 22 september 2016
music

Al meer dan 10 jaar staat de Nederlandse zangeres Susana aan de top van de trance-muziek. Haar echte doorbraak beleefde ze in 2006 aan de zijde van niemand minder dan Armin van Buuren, met de hit ‘Shivers’. Twee succesvolle solo albums, een eigen radioshow en talloze samenwerkingen met grote dj’s en producers in de dance industry volgden. Zo werkte ze al eerder zeer succesvol samen met het Egyptische duo Aly & Fila, dat een zeer populiaire radioshow 'Future Sound Of Egypt' host. Met hen maakte ze het prachtige 'Without You' in 2013. Reden te meer om opnieuw de krachten te bundelen voor een ditmaal wel heel uniek project.

Spaanstalige trance van Susana

Voor de nieuwe samenwerking koos The Leading Lady of Vocal Trance, zoals haar bijnaam officieel luidt, een hele bijzondere insteek: 'Unbreakable' is namelijk grotendeels een Spaanstalige track geworden, en opnieuw een heerlijke melodieuze échte trance-plaat. De track schoot meteen naar de eerste plaats van de Beatport Trance Top 100 en staat ook nu nog altijd op nummer 4. Susana vertelt:

'Jaren geleden heb ik een half jaar in Latijns Amerika gewoond en daarna Spaans gestudeerd. Toen Aly & Fila dat hoorden was het idee om samen met Roger Shah een Spaanstalig nummer te doen snel geboren. De Spaanstalige/Latijns Amerikaanse fans staan in de trance scene bekend om hun geweldige energie en het leek ons mooi om op deze manier een ode aan hen te brengen.'

Check hieronder de prachtige videoclip en het nummer 'Unbreakable'. 

Susana, The Leading Lady Of Vocal Trance

Door haar prachtige stem kan Susana rekenen op een grote wereldwijde fanbase. Kort na haar doorbraak in 2006 tourde zij met Armin van Buuren mee tijdens zijn Armin Only World Tour, waardoor het grote publiek kennis maakte met de zangeres achter 'Shivers' en 'If You Should Go'. Het leverde haar veel fans op, die haar tot de dag van vandaag overal volgen. Trance maakt momenteel nog altijd een groei door in veel Oost-Europese landen, in Australië én dus in Latijns Amerika, weet ook Susana.

Andere dimensie van Susana's stem

'Als artiest blijft het een uitdaging om je grenzen te verleggen, en een Spaanstalig nummer was in de trance scene nog niet eerder op deze manier gedaan. Daar komt voor mij persoonlijk nog bij dat zingen in het Spaans voor mijn gevoel een andere dimensie van mijn stem naar voren brengt dan wanneer ik in het Engels zing. Of dat nu komt omdat Spaanse klanken nu eenmaal anders zijn dan Engelse en Nederlandse of omdat de taal bepaalde emoties in mij losmaakt, dat vind ik lastig te zeggen, maar het maakte het extra bijzonder voor mij om te doen,'

aldus Susana.

Kortom: Unbreakable is een ode aan de in de trance scene ongeëvenaarde energie van de Spaanstalige fans en daarnaast, ook tekstueel, een eerbetoon aan het grensoverschrijdende en verenigende karakter van trance en de trance community in het algemeen: ongeacht welke taal we spreken, ongeacht onze achtergrond en herkomst, samen zijn we 'Unbreakable', is de boodschap. De track is vandaag officieel gereleast, evenals de prachtige videoclip, die in Spanje is opgenomen. De track is hier verkrijgbaar.

LEES OOK: Nieuwe remix voor Dark Side Of The Moon

De eerdere hit van Susana en Aly & Fila, 'Without You'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws