Underworld en The Prodigy maken muziek voor ‘Trainspotting 2’

Ivo Mollemans | 11 januari 2017
music

Het maken van filmmuziek is een vak op zichzelf waarvoor zowel een hoop talent als een hoop muzikale kennis vereist is. Toch maken veel films van tegenwoordig liever gebruik van moderne muziek zoals hits van zowel nu als vroeger, maar ook dance is vaak te horen in films. Het genre kan van alles zijn en dat bewijzen ook The Prodigy en Underworld.

The Prodigy en Underworld

Deze twee groepen zijn vooral bekend bij een wat ouder publiek doordat ze al langer meegaan dan menig dj, maar hun invloed op dance muziek is ongekend. Beide groepen hebben een aantal tijdloze nummers uitgebracht die zo’n beetje iedereen wel herkent en ze zijn nog steeds bezig met nieuwe muziek. Deze keer hebben ze allebei een bijdrage geleverd aan de film ‘Trainspotting 2’. Zoals te verwachten is dit het vervolg op ‘Trainspotting’, een film uit 1996 die gaat over het leven van een werkloze man die zich in verkeerde kringen begeeft. Drugs en alcohol zijn een terugkomend onderwerp in de film dus een wat hardere muziekkeuze is wel op zijn plek.

LEES OOK: Trump wil Moby op zijn feestje. Dit is Moby zijn reactie...

Filmmuziek

The Prodigy lijkt een perfect passende artiest! Voor ‘Trainspotting 2’ hebben zij het nummer ‘Lust For Life’ van Iggy Pop onder handen genomen. Ook Underworld zal te horen zijn in de film. Hun nummer ‘Eventually But (Spud’s Letter to Gail)’, waarop ook Ewen Bremner te horen is, is ook gebruikt in de film. ‘Trainspotting 2’ zal aan het einde van deze maand uitkomen.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws