#FlashbackFriday: driemaal genieten van 'Weekend'

Bart Remmers | 15 juni 2018
music

Beeld: GetOnDown.com

Van disco naar house: deze klassieker is onverwoestbaar!

Yoooooooooooooooooooooooooo! Bijna weekend. En eentje met erg lekker weer nog wel. Zet die bass maar extra hard en speel 'Weekend' op volume 11 zodat iedereen mee kan en mag genieten.

'Weekend' is een bijzonder nummer dat in drie verschillende versies een klassieker genoemd mag worden. Zowel in de jaren zeventig, tachtig als negentig scoorde de track als een malle is discotheken all over the world.

De eerste versie kwam uit in de hoogtijdagen van de disco: 1978. De Amerikaanse discoband Phreek scoorde er een clubhit mee, onder meer dankzij de legendarische dj en producer Larry Levan die het nummer vaak draaide in zijn sets. In elke hippe disco van New York - zo een waar het zweet van de muren lijkt te druppelen - hoorde je eind jaren zeventig de 12", geile disco met kartelrandjes.

Larry Levan, Bob Blank en Todd Terry

In 1983 ging Levan samen met de undergroundproducers Bob en Lola Blank aan de slag voor een nieuwe versie, ditmaal onder de naam Class Action en gezongen door drie dames in foute eighties-outfits. Was het origineel al top, deze discofunkversie is nog eens duizenden malen lekkerder en onze favoriet.

In 1988 maakte een andere Amerikaanse housepionier - Todd Terry - ook nog eens een versie van 'Weekend'. Dit keer dus geen disco, geen jaren 80-dancefunk, maar typische NY House. Deze deed het goed, maar een remix uit 1995 van dezelfde Todd Terry werd pas echt een knaller. Voor de derde keer zette 'Weekend' de dansvloer en het strand in vuur en vlam....

Fijn weekend!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws