Steve Angello’s plaat ‘HUMAN’ is alles wat je wil van een album

Ivo Mollemans | 1 mei 2018
music

Meestal houden dj’s het bij singles en EP’s, maar Steve Angello durft het aan om een volledig album uit te brengen. En het is ook zeker geen kort album aangezien er maar liefst 21 nummers op te vinden zijn.

Steve Angello laat met ‘HUMAN’ horen waarom hij zo goed is

De titel luidt ‘HUMAN’ en om het hele album te beluisteren ben je zo’n anderhalf uur kwijt en dat is het zeker weten waard. Op een paar samenwerkingen na heeft hij het grootste deel van de tracks volledig zelf gemaakt. Het is een project waar veel tijd in is gestoken en waar we lang op hebben gewacht. Met het album laat Steve Angello horen waarom het zo lang duurde en waarom dit misschien wel een van de meest vernieuwende albums ooit is, niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele dancescene.

LEES OOK: Kijken: De 16 miljoen dollar villa van Zedd

Op ‘HUMAN’ worden diepe en donkere elementen gecombineerd met euforische en energieke delen. Deze wisselwerking zorgt voor een mysterieus geheel waarmee duidelijk wordt dat de muziek van Steve Angello niet alleen over clubtracks gaat, maar dat hij ook hele inspirerende muziek kan maken.

Steve Angello vertelde dan ook het volgende over het album:

“HUMAN is a concept album that I love. No compromise, unfiltered, and straight to the point. It was rewarding to be able to express this piece of me. After months of disconnect I felt I had to change the way I made music, change the way I thought of music and the way I felt about music.”

Beluister ‘HUMAN’ hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws