Festivals willen verkoop 'eenmalig bruikbare' tenten stoppen

Fenna Kiebert | 8 mei 2019
nieuws

Meer dan 60 Britse festivals vragen grote retailers om de verkoop van festivaltenten en kampeerartikelen die maar één keer gebruikt worden, te beëindigen.

Er wordt geschat dat er zo’n 250.000 tenten worden weggegooid aan het eind van het festivalseizoen, alleen al in het Verenigd Koninkrijk. Dit totaal zorgt voor bijna 900 ton plastic afval. Dit komt omdat de tenten grotendeels uit plastic zijn gemaakt, de gebruikte tenten op stortplaatsen terechtkomen en omdat ze niet altijd gerecycled kunnen worden.

De Association of Independent Festivals (AIF), die evenementen zoals Bestival, Boomtown en Beat-Herder representeert, dringt er ook bij festivalgangers op aan om hun tenten aan het einde van een festival mee naar huis te nemen. Uit een 10-jarig rapport dat de AIF vorig jaar publiceerde, bleek dat 10 procent van de aanwezigen op festivals een tent had achtergelaten tijdens het festivalseizoen vorige zomer. 

De boodschap is hier heus niet om een ​​duurdere tent te kopen. Door enkel een tent, die dezelfde hoeveelheid plastic als ongeveer 8700 plastic rietjes bevat, te hergebruiken en gewoon mee naar huis te nemen, kunnen festivalgangers hun ecologische voetafdruk al verkleinen en zo iets positiefs bijdragen aan het milieu. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws