Kritiek op Olcay en Caroline door RTL Boulevard-uitzending

Fenna Kiebert | 12 juni 2019
nieuws

In de RTL Boulevard-uitzending van maandagavond zijn de nieuwe plussize-paspoppen in een Nike-winkel in Londen besproken. Presentatoren Olcay Gülsen en Caroline Tensen hebben hierover hun mening gegeven en krijgen daar heel veel kritiek op.

Kritiek

De reacties van beide presentatoren waren een beetje afkeurend. ‘Aan de ene kant wil je niet iemand uitsluiten omdat zij een maat meer heeft. Die moet ook kunnen sporten’, zei Olcay Gülsen. ‘Maar ik vind dit niet echt een maatje meer. Ik denk dat het een maatje 48-50 is.’ Ze vindt dit een te groot verschil met de reguliere paspoppen. ‘Waarom zit daar niets tussenin? Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten.’ Naast Olcay, heeft ook medepresentatrice Caroline Tensen haar mening gegeven. Zij zegt dat ze vindt dat dikke mensen wijde kleren moeten aantrekken als ze willen sporten. 

LEES OOK: Britney Spears boos op paparazzi

Olcay zegt sorry

Veel mensen hebben kritiek op de dames en accepteren hun uitspraken niet. Vooral de body positivity-gemeenschap, die strijdt voor gelijke acceptatie van alle lichamen, gaf veel protest. Inmiddels heeft Olcay Gülsen op Instagram sorry gezegd. ‘Lieve mensen, ik ben geen fatshamer en het spijt me als ik mensen heb gekwetst’, schrijft ze.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws