Village People wil André Rieu aanklagen

Fenna Kiebert | 8 juli 2019
nieuws

Bron beeld: Wikipedia, Village People, Bikerfan22

André Rieu zou deze maand tijdens zijn Vrijthofconcerten optreden met de band Village People, maar dat klopt niet volgens de band zelf. De band eist excuses en dreigt met een rechtszaak.

Village People

De afgelopen dagen waren er verschillende berichten in de media te vinden waarin bekend werd gemaakt dat André Rieu zou optreden met de band Village People. De band zag dit en schreef een brief naar André Rieu. Ze laten daarin weten dat zij helemaal niet met hem optreden en dat de mannen die straks op het podium staan, ontslagen leden zijn. Er wordt zelfs gedreigd met een rechtszaak. 

LEES OOK: Festival verkoopt 'huidskleur-tickets' voor verschillende prijzen

Kings of Disco

Pierre Rieu, zoon en woordvoerder, zegt dat het allemaal een misverstand is. ‘De groep Village People is door onenigheid uit elkaar gegaan. Een aantal voormalige leden heeft nu een nieuwe band: Kings of Disco. Zij zijn degene die optreden tijdens de Vrijthofconcerten.’

De naam Village People mag daarom niet gebruikt worden en André Rieu zegt dat ook niet doen. ‘André noemt ze Kings of Disco of de ‘Vriethof-people’. Aanklagen voor fraude is daarom niet aan de orde,’ zegt Pierre.

Excuses

Op hun Facebookpagina schrijft Village People dat ze het vervelend vinden dat hun fans worden misleid door André Rieu en ze daarom zijn excuses vragen. Gebeurt dit niet, dan hebben ze geen andere kans dan een rechtszaak tegen André Rieu te beginnen, laten ze weten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws