Party blog: Verknipt Groningen [zaterdag 18 april 2015]

Lucas Boon | 25 april 2015
party reports


Wat: Verknipt Groningen
Waar: Huize Maas, Groningen
Wanneer: zaterdag 18 april 2015
Line-up: Buurman & Buurman, Piotr & Zhan, Pony, Prunk en Ici Sans Merci
Naam blogger: Ben Copeland


Het oorspronkelijk Amsterdamse Verknipt daalde afgelopen zaterdag af naar het hoge noorden om even te laten zien wat echte techno en deephouse is. Op Facebook hadden zich ruim 700 feestgangers aangemeld om Huize Maas onveilig te maken. De Groningers gingen aanzienlijk lekker op de deuntjes van onder andere Pony en Prunk. Genoeg reden voor een party blog!

Gemoedelijk sfeertje

Het feest vond plaats in Huize Maas, een mooie en goed bereikbare locatie aan de Vismarkt, zo’n tien minuutjes lopen vanaf het station. Er was maar één zaal, maar dit was meer dan genoeg ruimte om de feestgangers op te vangen. De zaal was zelfs zo groot dat het leeg aanvoelde. Dit deed echter niets onder aan de gemoedelijke sfeer, en je had tenminste alle vrijheid om te dansen. Achterin de zaal stonden dan ook veel mensen te raven en werd er met de vetste moves geshowd. Niets of niemand keek elkaar raar aan. Iedereen zat in zijn eigen wereldje en ging helemaal op in de muziek.

Beuken met Prunk

Een hoogtepuntje van de line-up was Prunk. De 24-jarige dj uit Alkmaar draaide eerder al op Amsterdam Open Air, Sonar Festival Barcelona en Awakenings en wist dan ook met gemak de Groningers uit hun dak te laten gaan. De rauwere techno zorgde ervoor dat niemand zijn voetjes stil kon houden. Ondanks dat zijn entree wat later op de avond was, was iedereen nog steeds even energiek.

Simpel maar voldoende

De aankleding van het feest was simpel, maar voldoende. Achter het podium was een zeshoek te zien waarop de visuals geprojecteerd werden en in het midden van de zaal hing een discobal-achtige verschijning. En daar hield het eigenlijk op. Ondanks de simpele aankleding was het genoeg om een vette sfeer te creëren. De bar was bovendien makkelijk te bereiken en er waren zo goed als geen rijen. De drankjes kon je echter alleen contant betalen, dus veel mensen werden naar de pinautomaat aan de overkant van de straat gestuurd. Een hoop gedoe, wat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden door een pinmogelijkheid aan te bieden.

Conclusie

Na Prunk werd het feest nog met een knaller afgesloten, verzorgd door Ici Sans Merci. De sfeer was goed ondanks dat de zaal leeg aanvoelde, er werd lekker geraved en ook de line-up was dik. Kortom: wederom een geslaagd feestje van Verknipt. De Amsterdamse feestorganisatie is zeker welkom in Groningen!

 

Plus


  • Locatie
  • Line-up
  • Geen lange rijen

Min

  • Alleen contant betalen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws