Party report: Pokke Herrie [25 april 2015]

Rick Francissen | 29 april 2015
party reports


Pokke HerrieWat: Pokke Herrie
Waar: Event Center Culemborg, Culemborg
Wanneer: Zaterdag 25 april
Line-up: Maissouille, Pattern J, The Sickest Squad, Bit Reactors, Johnny Napalm, Sirio, Randy, Subversion, Mutante, The Speed Freak, Detest, Harry Potar aka Roms, Progamers, Tripped, Plague, S.R.B., Noisekick, MC Buddha, Partyraiser, Tieum, Andy the Core, F-Noize, Wars Industry, Unexist, Bartoch, Sandy Warez, Hardbouncer, Lady Dammage, Omira, Hellter of Noise, Spitnoise, Ysiss, The Synthax MC
Reporter: Sander van Tongeren

Een feest met de naam Pokke Herrie kan bij mensen een verkeerde associatie oproepen, maar voor de liefhebbers van frenchcore en hardcore klonk het gisteren letterlijk als muziek in de oren.

'Pokke Herrie' had gisteren de eer om als eerste feest de grand opening te zijn van Event Center Culemborg, waar voorheen discotheek HappydayZZ was gevestigd. HappydayZZ stond een paar jaar geleden bekend om zijn succesvolle hardcore feesten zoals Ik Ben Je Bitch Niet. De locatie in Culemborg is nu weer open en organisator Confusion Events beloofde nu een 'grand hardcore opening' met een uptempo hardcore area en een frenchcore/terror area en daar bleek geen woord van gelogen.

Geweldige line up

De line up was er een om de vingers bij af te likken met meer dan dertig hardcore, frenchcore en terror dj's waaronder veel bekende namen uit binnen- en buitenland. Zo stonden onder meer de oer-Hollandse Partyraiser en Noisekick, uit Frankrijk Tieum, Maissouille en Bartoch en de Italianen Unexist, Subversion, Sirio en The Sickest Squad op het programma. Wanneer je bedenkt dat uit Canada ook nog eens Mutante en Plague optraden, dan kan een frenchcore/hardcore line up vrijwel niet beter.

Internationaal publiek

Vooraf bij binnenkomst blijkt al hoe internationaal ook de bezoekers zijn. Voor mij hoor ik duidelijk Vlaams en achter me staan drie Italianen. Ze vertellen dat ze vandaag speciaal voor dit evenement naar Nederland zijn gekomen om 'hun dj's' te zien en horen en de dag erna vertrekken ze weer richting Italië. Verder zijn er ook veel Fransen wat ook niet anders kan met zoveel Franse grootheden op french- en hardcore gebied.

De Franse vlag voor Maissouille

Te laat komen op dit feest was geen optie als bijvoorbeeld Subversion al om 22:30 uur gepland staat met daarna Ran-D. Druk in de hardcore area is het even na middernacht als een half uur later Partyraiser achter de draaitafels plaats neemt. Niet alleen vanwege de hitte in de kleine hardcore area besluit ik zelf om in de frenchcore area te blijven voor Maissouille. Ik blijk niet de enige te zijn als ik zie hoe een hardcore fan met een grote Franse vlag met de naam van de dj op Maissouille zelf afstapt voor een foto en handtekening voor op zijn vlag.

Geen Speed Freak

Het is nog steeds warm en druk in de hardcore area, dus ik besluit in de frenchcore te blijven om alvast klaar te staan voor The Speed Freak. In deze grote zaal is het overigens soms aan de frisse kant, maar gelukkig zorgt het dansen bij iedereen voor genoeg warmte. Als de Progamers een kwartier langer draaien dan de timetable aangeeft, besluit ik na te gaan of er wat veranderd is in de line-up. Ik krijg te horen dat The Speed Freak er niet is. Balen! Het was voor mij een van de redenen om naar dit feest te gaan voor deze Duitse hardcore/techno veteraan. Gelukkig maken Progamers en de hierna optredende Italiaanse combi van Bit Reactors & Sirio dit goed.

Bijkomen tussen beide area's

Tussen de twee area's is het verder goed toeven vanwege de aangename temperatuur waar je verder rustig bij kan komen, staand of op een aantal fijn zittende banken, en waar je ook wat kan drinken aan de bar of wat eten uit de frituur. Je kunt elkaar hier ook nog eens verstaan, al hoor je ook hier goed de kicks uit de area's waardoor je weer snel de dansvloer op wil gaan.

The Sickest Squad's 'Sick Lullaby'

Voor veel bezoekers zullen de uren tussen 03:30 en 04:15 uur de moeilijkste zijn om een beslissing te nemen naar welke zaal te gaan. Tussen deze tijden staat namelijk de Italiaans-Franse clash tussen Unexist & Tieum in de hardcore area en de Italiaanse formatie The Sickest Squad in de frenchcore area tegenover elkaar geprogrammeerd. The Sickest Squad blijkt wel weer een van de hoogtepunten te zijn met hun optreden. De twee Italianen zijn dé frenchcore pioniers, maar de combinatie van hun muziek en interactie met het publiek blijft een hoogtepunt. Niet in de laatste plaats als ik vooraf Samuele Gozzo aanspreek en vraag of hij 'Sick Lullaby' gaat draaien. Hij maakt een vingerbeweging richting zijn hoofd alsof hij hem gaat onthouden en inderdaad wordt dit nummer een uur later in hun set gedraaid en ik hoor achteraf dat ze het nummer vooraf ook niet gepland hadden staan. Als ze vervolgens later ook nog hun knalhit 'New Shit' draaien, hun track met heerlijke lyrics van Marilyn Manson om voor iedereen mee te schreeuwen, wordt de frenchcore sfeer helemaal geweldig.

Fanterrortastisch einde

Pokke Herrie doet zijn naam nog meer eer aan vanaf de laatste uurtjes als terrorkoningen als Noisekick, Plague en The Vizitor achtereenvolgend afsluiten. Aan de eerste editie van dit evenement in Event Center Culemborg komt daarmee een geslaagd einde. Hopelijk gaan er nog veel meer edities volgen van dit geweldige concept. De volgende keer dan hopelijk wel met The Speed Freak en ook nog eens met namen als Radium en Dr. Peacock.

Plus

  • Geweldige internationale line up.
  • Grote frenchcore zaal.
  • Makkelijk bereikbare locatie met goede parkeergelegenheid.
  • Snelle bediening drankjes

Min

  • Groot verschil in temperatuur van zalen.
  • Optreden The Speed Freak ging om onduidelijke reden niet door en werd niet gemeld.
  • Waar was Neerlands frenchcore trots Dr Peacock? Volgende keer dan!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws