Party blog: Harder Than Ever [zaterdag 16 mei 2015]

Lucas Boon | 29 mei 2015
party reports


Party: Harder Than Ever ‘The underground’
Locatie: De Uithof, Den Haag
Line-up: Dark Chemistry, Outbreak, Bass chaserz, Kevin Kaos, Deetox, Delete, Titan, Jack of sound, Endymion, Adaro, Frequencerz, B-Front (live), Moridin (live), Chain reaction, Crypsis, Radical Redemption (live), Nosferatu, Tha Playah en MC I-See
Datum: zaterdag 16 mei 2015
Naam blogger: Robbin van Geenen

Harder Than Ever, de derde editie, was op het laatste moment volledig uitverkocht. Deze keer hadden ze het groots aangepakt, met een kaartverkoop van 2500 stuks, een grote locatie en voor de echte Raw liefhebbers met een heerlijke line-up. In vergelijking met de vorige editie, waar 1200 kaarten voor waren verkocht en met een kleinere locatie, was dit toch echt een hele uitdaging.

Stage en decoratie

Met weinig tot geen verwachtingen ging ik naar het feest. Ik wilde mij volledig laten verrassen, ook omdat het feest nog erg nieuw is en ik het zelf nog niet kende. Voor mij was dit de eerste editie van Harder Than Ever. Als echte Raw liefhebber kon ik dit feest natuurlijk niet missen! Na een vlotte binnenkomst liep ik de zaal in en verbaasde ik me over de grootte van de zaal en de stage. Er was goed te zien dat er veel moeite in de decoratie en lichten was gestoken door de organisatie. Dat gaf meteen veel sfeer in het publiek. De stage was over de gehele zaal verspreid met doeken en leuke details, zoals een klok waar de wijzers van ronddraaide. Verder was er een kapotte auto in een hoek van de zaal geplaatst wat het thema ‘the underground’ goed definieerde.

Munten

Als eerste ging ik munten halen. Er stond wel een aardige wachtrij maar gelukkig bleef de beweging erin zitten. De prijs was prima te doen, vier munten voor €10,-. Standaard voor het feest begint ga ik altijd wat eten, bij deze, op naar de foodcorner! Er was meer dan genoeg keuze uit eten, dit ging van fruithapjes tot broodjes rookworst, ook was er genoeg keuze uit de drank met gewone prijzen.

Sfeer

Rond middernacht liep het vol binnen en de definitie van zagen en stampen kwam goed tot zijn recht. Met de set van Deetox&Delete ging het gehele publiek uit zijn dak, wat natuurlijk ook niet anders kan met deze twee toppers. Voor vele was het een thuiswedstrijd, een feestje in Den Haag, maar tot mijn verbazing waren er ook redelijk veel Belgen en Fransen naar de Uithof gekomen om mee te genieten van dit feest. Er hing een hele relaxte sfeer, voor mij kon het feest echt beginnen.

Party time!

Hoewel het gezellig druk was, was er genoeg plek voor iedereen. Niemand stond op elkaar geplakt en er was genoeg ruimte om je armen en/of benen alle kanten op te gooien. Met deze Raw line-up werd al het Euforische hardstyle overgeslagen en vanaf het begin dreunde de harde Raw beats al door de zaal. Aangezien de hele avond harde Raw werd gedraaid en bij bijna elke set wel werd afgesloten met een of een paar dikke hardcore platen, kreeg ik steeds meer zin om aan het einde volledig te kunnen knallen bij Nosferatu & Tha Playah.

Helaas vond ik dit iets wat tegenvallen en knalde hun set niet heel erg door met de te ‘softe’ hardcore platen. Van mij hadden er nog wel een paar dikke uptempo hardcore platen bij gemogen. Het enige wat ik miste aan de laatste act was een (kleine) eindshow, met alle lichten en lasers had ik dit wel verwacht. Helaas moesten Nosferatu & Tha Playah eerder stoppen van de politie, wat het feest in een keer afkapte. Voor mij was de set van de avond toch wel Frequencerz & Adaro, drie toppers die mij toch altijd blijven verbazen met hun creativiteit in hun sets en het gehele publiek meesleept in hun harde beats.

De derde editie van Harder Than Ever was een knaller! Ik weet in ieder geval dat ik er volgend jaar weer bij zal zijn. Met de heerlijke Raw line-up, goeie sferen en geen onnodige lange rijen is dit feest voor mij zeer geslaagd.

Plus

  • Munten waren een normale prijs, ook het eten en drinken hoefde je niet erg veel munten voor neer te leggen.
  • Stage en decoratie is voor mij een pré, en hier heeft de organisatie erg hun best op gedaan
  • Geluid was prima, alleen aan het eind van het feest werd het geluid ineens flink omlaag gehaald, dit was jammer.
  • De sfeer, 1 woord; Top!
  • Knallende line-up

Min

  • Betalen voor het toilet: één muntje
  • Het einde van het feest was abrupt afgekapt, jammer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws