Thrillogy, Brabanthallen, Den Bosch

redactie | 4 november 2009
party reports

Zaterdag organiseerde b2s de derde editie van Thrillogy. Bij dit concept staan drie dj’s die een eigen zaal hosten centraal. Deze keer waren dat D-Block &   S-te-Fan (DBSTF), Dana en Evil Activities.


Bij binnenkomst viel meteen op dat b2s dit jaar meer ruimte had gereserveerd voor het evenement. De opzet van de ingang, kluisjes en chill-out waren een stuk groter dan voorheen. De mainzaal daarentegen was kleiner gemaakt te door de stages naar voren te zetten en de rest af te schermen met doeken. Een verstandige zet, gezien het aantal verkochte kaarten van naar verluidt 7.000, bij een capaciteit van misschien wel 15.000.


Het echte spektakel begon in de drie zalen pas rond middernacht, dus eerst de boel verkend. Via de ruim opgezette ingang, kluisjes en extra toiletgroep konden bezoekers meteen linksaf de hardcore-zaal van Evil Activities in. Hier was de aankleding in orde met onder andere een dik videoscherm boven de booth. Dj Panic stond hier te draaien en deed dat niet onverdienstelijk. Met zijn melodieuze platen was hij een prima opener.


Een zaal verder, in de Dana-zaal stond Pavo achter de decks, voor een veel te lege zaal. Pavo draaide overigens prima early hardstyle.


Thrillogy, Brabanthallen, Den Bosch


In de grootste zaal, de DBSTF-zaal stond Coone achter de decks. Deze Belgische dj bouwde op van jump naar hardstyle, en vormde zo een mooie inleiding voor Isaac, die na hem stond. Isaac draaide het van hem bekende werk maar wisselde dit lekker af met de iets rauwere vormen van hardstyle zoals de plaat “Frontliner – Green House”.


Om één uur was de niet zo spectaculaire opkomst van DBSTF en na een korte soloset van een half uur kwamen de mannen van Deepack erbij voor een gezamenlijke dj-set van een uur. Dit bleek het hoogtepunt van de nacht. De stijlen van beide dj-duo’s vullen elkaar erg goed aan. Beiden hebben een dosis vrolijkheid in de muziek, waarbij Deepack er vaak nog een wat rauwer randje en variatie aan toevoegt.


Het feit dat de duo’s vrienden zijn zag je terug ook achter de booth waar de chemie erg goed was. Ze maakten er weer een feest van en veel dikke platen kwamen voorbij. Onder andere mijn persoonlijke favoriet “In Other Wordz” en het anthem van de aankomende Qlimax-editie werden gedraaid.


Ondertussen was in de Dana-zaal Crypsis aangeschoven om Dana drie kwartier lang te ondersteunen. Een groot aantal platen van zijn album kwam voorbij. Hij opende meteen met de lekkerste van allemaal.  “Get Hit”. De variatie ontbrak een beetje in de set, al is dat niet onlogisch als een dj voornamelijk eigen werk draait. Desondanks was het wel een lekkere set.


De kwaliteit van het geluid in deze zaal was ook zeer goed te noemen. Er hingen niet alleen twee zuilen van boxen naast de booth, ook stonden er wat units op publiekshoogte en hingen er zes stuks aan het dak. Dat is erg veel geluid voor zo’n relatief kleine zaal maar het werkte erg goed.



In de DBSTF-zaal was het geluid wat minder. Er stonden geen units op publiekshoogte en niets in het midden, waardoor het midden vooraan niet al te best klonk. Verder was er weinig van de bas te merken, subwoofers heb ik dan ook niet kunnen ontdekken.


Even later verschenen D-Block, S-teFan en de mannen van Deepack weer achter de booth. Deze keer gewapend met een zooi laptops, want er ging live gedraaid gaan worden. Ondanks het gebrek aan ervaring daarin bij alle vier ging het voor zover ik kon horen best goed, al was het allemaal niet erg spannend. De dj-set beviel mij beter.


Muzikaal gezien zakte de avond hierna een beetje af. In de andere twee zalen werd inmiddels hardcore gedraaid en de sets van Zatox en The Prophet in de DBSTF-zaal waren ook niet geweldig. Af en toe kwamen er leuke platen voorbij maar dat was het dan ook wel.


Het laatste half uur van de nacht was gereserveerd voor een afsluiting van alledrie de hosts samen: D-Block & S-te-Fan, Dana en Evil Activities samen achter de decks. Zoals verwacht werd dit een hardcore-set en zoals zo vaak op hardstyle-feesten zijn de hardcore-sets niet bijzonder gevarieerd. Wederom was het niet onaardig, maar ook zeker niet hoogstaand.


Thrillogy, Brabanthallen, Den Bosch


Muzikaal gezien was deze Thrillogy dus wel geen geweldige editie. Organisatorisch zat het allemaal prima in elkaar. Nergens waren wachtrijen, alles was lekker ruim opgezet en de vuurpijlen vlogen door de Brabanthallen. Alleen de ontzettende patatlucht in de chill-out was een groot irritatiepunt. In menig snackbar is het nog niet zo erg als het afgelopen zaterdag was.


Al met al heb ik een leuke nacht gehad en was dit de beste editie van de drie tot nu toe. Het is wel een concept wat nog een beetje moet ‘zetten’ denk ik, gezien de relatief matige opkomst. Maar als b2s zo doorgaat met kwaliteit neerzetten en de juiste dj’s kiest om de area’s te hosten komt het uiteindelijk vast wel goed!


Steven

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws