Beatloverz, Maassilo, Rotterdam

redactie | 13 februari 2009
party reports

Afgelopen zaterdag was de Maassilo in Rotterdam helemaal vol geladen met beat lovers. Dit keer introduceerde Beatloverz de vier elementen water, vuur, wind en aarde in het uitgaansleven. Het feest was ruim een week van te voren uitverkocht en de persberichten beloofden een geweldige avond.


De Maassilo is een makkelijke te bereiken locatie. De auto kun je gratis kwijt in de omgeving en speciaal voor de dames was de female parking weer in het leven geroepen. Er kon naast het gebouw geparkeerd worden, zodat de dames na het uitgaan niet door donkere straatje te hoeven lopen, maar meteen hun auto in konden stappen.


Rond middernacht stond er al een flinke rij. Vooral als je je bedenkt dat het uitgaansleven in Rotterdam meestal pas rond één uur begint. Ondanks de controle op ID’s en de fouillering ging het toch erg vlot en was je snel binnen. Gelijk kom je in aanmerking met een van de verbeterde punten van deze locatie. Geen garderobe meer, maar kluisjes! Het is even zoeken naar je nummer, maar een kluisje is zeker mijn favoriete manier om mijn spullen veilig op te bergen. Je kunt er altijd bij als je wat nodig hebt en je kan hem eventueel delen met meerdere personen.


De Maassilo is een aparte locatie die haar publiek altijd weet te boeien. De oude graansilo is een gebouw zoals geen ander. Er is ook geen moeite gedaan om haar oorsprong te verbergen. Je neemt haar zoals ze is, met veel beton, schachten en  buizen.


De dj booth van de mainstage was omgetoverd tot het element water, compleet met een optreden van Neptunes, zijn zeemeerminnen en een fontein. In deze zaal vertoonden Roog, Benny Rodrigues, Sunnery James & Ryan Marciano, Sidney Samson B2B Tony Cha Cha. Afrojack, Leroy Styles, R-Two enMike Joshua hun kunsten om de bezoekers een waterdichte set voor te schotelen. Voor de live acts kon er gerekend worden op Shermanlogy (bestaande uit broer en zus Andy Sherman & Dorothy Sherman), resident percussionist Jethro Angkotta en MC Lady Bee.


In deze zaal werd heerlijk muziek gedraaid. Het was een beetje in de stijl van Dirty Dutch, beetje commercieel, maar wel lekker. Tracks als “Stop Playing with my Mind”, “R U Ready”, “U sure do”  en“Freeriders” zorgden ervoor dat het onmogelijk was om stil te blijven staan. Dit resulteerde dan ook in een overvolle dansvloer.


Leroy Styles en Roog draaide lekker stevige electro en house platen, maar beide dj’s hadden wel meer nummers mogen kiezen waar de opbouw naar het hoogtepunt van het nummer niet zo lang duurde. Het publiek stond vaak stil op deze rustige momenten, omdat je er praktisch niets mee kan. Ook vond ik dat Roog anders draaide dan ik gewend ben of verwacht had. Ik had meer dat Bloomingdale vibe van hem verwacht, lekkere zomerse house. Deze stijl is mij niet tegengevallen, maar persoonlijk heb ik liever zijn andere stijl.


Toen het eenmaal tijd was voor Sunnery James & Ryan Marciano was het publiek niet meer te houden. Alsof je bij het concert van een superster stond. Juichend publiek en gillende meiden... De zaal liep toen ook echt vol en barste bijna uit zijn voegen. Sunnery & Ryan draaide echt heel lekker, en ik mag ook wel zeggen dat ik dat inmiddels wel van ze gewend ben.

In de Latin Beatz Area ging het om het element II wind. In deze area kwamen de Latin Koningen D-Rashid, Quintino, Greg van Bueren, Bingo Players enRishi Ricardo B2B Jasper Clash aan bod, gehost door MC Boogshe. Hoewel de zaal niet zo vol was als de main, was het er wel gezellig druk. Onder het genot van een broodje met kruidenkaas, mozzarella en rucola heb ik even geluisterd naar de latin house, maar mijn voorkeur ging toch uit naar de mainzaal. 


Een van de populairste zalen van Beatloverz de “Loving Beatz” werd in vuur  worden gezet. De DJ’s The Partysquad, The Flexican, Hardwell, Rockid en ElektroForze verwenden het publiek met de lekkerste Urban afgewisseld met House en Classics. De hosts van deze zaal waren MC Jollygood en Mo MC. In deze zaal werd er voornamelijk commerciële urban gedraaid, nummers van The Partysquad, Beyoncé, Crooklyn en een gouwe ouwe “Clan ft Fatman Scoop - Get Your Hands Up”. Hoewel ik het best leuk vind om af en toe wat bekende nummers te horen tijdens het uitgaan, was dit mij te veel. Deze zaal deed me denken aan de studentenavonden van de Asta. Ik ben nog wel even wezen kijken bij The Partysquad, omdat ze als dj team gewoon leuk kunnen draaien. Maar helaas voor mij gingen ze verder in de stijl die mij niet trok.


De laatste area bestond uit de Manual Beatz area waar Minimal en Techhouse uit de boxen knalden. De Manual Beatz was terug te vinden in de Basement van de Maassilo en was gekoppeld aan het element aarde. De dj’s van Manual Beatz area waren Paul Hazendonk, Tundra en Commu. Door de geweldige line up van de mainzaal ben ik helemaal niet aan deze area toegekomen.


Al met al kan ik zeggen dat het een vermakelijke avond was. Het publiek was echter jong er waren maar mensen van boven de 25. In het begin kreeg ik dan ook even het gevoel alsof ik op een schoolfeest beland was. Veel alcohol en geflirt was kennelijk erg belangrijk deze avond. Toch was de sfeer was vriendelijk en was het publiek meer op feesten en dansen gericht dan ik in eerste instantie had verwacht.


Hoewel Beatloverz het aantal kaarten in de verkoop had terug geschroefd naar 3500 was het wel erg druk in de mainzaal. Het blijft natuurlijk een probleem als er meerder zalen zijn en bijna de helft wil graag in één zaal staan. Ondanks de drukte was het gelukkig wel te doen. De ventilatie had ook wel iets beter gemogen en ik had graag wat meer ruimte en zuurstof gehad, maar de muziek maakte een hoop goed. Mijn complimenten voor de verschillende voorzieningen zoals de kluisjes en rijen bij drank en toiletten. De snelheid waarbij men geholpen werd is zeker iets wat andere locaties wel eens mochten overnemen.


Of ik er de volgende keer weer bij ben, hangt wel af van de line up. De muziek was erg lekker, maar het publiek mij wat te jong.


Elvira


Beatloverz flyer


Beatloverz  · Bringing the elements together

georganiseerd door Beatloverz Events

 
Zaterdag 7 februari 2009

22:00 - 07:00

Maassilo, Rotterdam


Line-up

Raw Beatz The Element Water

R-Two

Leroy Styles

Roog

Ryan Marciano & Sunnery James

Live Shermanology

Afrojack

Sidney Samson

Tony Cha Cha

Benny Rodrigues

Live Andy Sherman & Dorothy Sherman

Live Jethro Angkotta

MC Lady Bee


Latin Beatz The Element Wind

Greg van Bueren

Bingo Players

Jasper Clash

Rishi Ricardo

D-Rashid

Quintino

MC Boogshe


Loving Beatz The Element Fire

Rockid

Hardwell 

The Flexican

The Partysquad

ElektroForze

MC Jollygood

Mo MC


Manual Beatz The Element Earth

Commu

Paul Hazendonk

Tundra

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws