The City is Ours

Partyscene Redactie | 12 september 2007
party reports

Concept goed, uitwerking minder

Een festival organiseren in september is een risicovolle bezigheid. Zijn de mensen al uitgefestivald? Wat doet het weer? Zaken die van invloed kunnen zijn op zo’n dag. MTV durfde het aan en nam het vorig jaar enigszins geflopte the City is Ours festival onder haar hoede en zorgde voor een gevarieerde line-up en een hoop promotie vooraf.

Tekst: Sandeep

The City is OursEerlijk is eerlijk, we arriveerden vrij laat zaterdag op het terrein van de Haagse Hogeschool. Het regende ‘s middags stevig in Rotterdam en er werd toch even afgewacht wat het weer ging doen, alvorens naar Den Haag af te reizen. Mede dankzij het troosteloze weer, deed het terrein wat somber aan.

De opzet van het festival liet alleen flink te wensen over. De, voor ons, meest interessante stage (techhouse) was een beetje weggemoffeld in een saai hoekje en ook het hele foodcourt met containers vol talentvolle dj’s, die door elkaar stonden te draaien, was helemaal verkeerd opgezet. Misschien persoonlijk, maar niks kon maakte deze dag echt boeiend en van een goede sfeer was geen sprake. Duidelijk werd afgelopen zaterdag in Den Haag: het festivalseizoen is echt ten einde gekomen.

De festival fact op een rijtje

Waarom naar The City is Ours: Het was zo ongeveer het laatste festival van deze zomer (nou ja, zomer..). Daarnaast draaiden er twee The City is Ourspersoonlijke producer helden (The Timewriter & Terry Lee Brown Jr), dus een goede reden om naar Den Haag af te reizen.

Voor de hoeveelste keer: Eerste keer dus.

Van - tot: 17.30 - BAM

Gezien en/of gehoord: The Timewriter & Terry Lee Brown Jr, Sebastian Leger, Vive La Fete, Steve Angello & Sebastian Ingrosso, Benny Rodrigues, Remy, Kernkoppen.

Beste set: Muzikaal gezien vond ik the Timewriter & Terry Lee Brown jr absoluut het lekkerst draaien, maar dat is dan ook wel echt mijn soort muziek. Helaas stonden ze op het minst sfeervolle podium voor ongeveer zestig man te draaien. Benny draaide ook vrij aardig, alleen was hij opgescheept met een MC die zijn mond moeilijk kon houden.

Hoogtepunt: Om eerlijk te zijn, heb ik geen hoogtepunt gehad afgelopen zaterdag.

Dieptepunt: Aan de zijkant van het foodcourt waren een paar open-side containers neergezet waar verschillende jonge organisaties hun talenten mochten laten draaien. Resultaat was dat alle dj’s op ongeveer acht meter van elkaar hun ding stonden te doen, zodat het geluid één grote onsamenhangende brei was. The City is OursGevolg: alle dj’s stonden hier de hele dag een beetje voor zichzelf te draaien, want de mensen liepen snel door.

Eten/drank: Het eten was echt prima geregeld. Er was een heuse foodcourt met keuze tussen noodles, broodjes en andere thaise gerechten. En nog lekker ook! Het drankaanbod was karig. Je kon kiezen uit wijn, bier, water of frisdrank. En ja hoor, het was weer eens zover: de rosé was rond een uur of acht 's avonds op.

Sanitair: Voldoende aanwezig. Alleen slecht gecontroleerd. Aan de ene kant moest je twee euro betalen, waar je dan de hele dag voor kon toiletteren. Maar aan de andere kant kon je zo doorlopen.

Decors/entertainment: Het terrein van de Haagse Hogeschool is, als de zon niet schijnt, toch een wat sfeerloze bedoening. De mainstage zag er top uit en lag in een leuke The City is Ourshoek. De rest was vrij karig opgezet. Pas toen het donker werd, kwam er meer sfeer, mede door de leuke verlichting vanaf de gebouwen.

Wat mag beter: Eigenlijk een heleboel. Organisatorisch is er nog een hoop te verbeteren. De indeling van het terrein is daar een voorbeeld van. We gaan er maar vanuit dat, als het festival volgend jaar terugkomt, dat MTV veel heeft geleerd van deze dag.

Mijn absolute The City is Ours -gevoel: Ik kwam er niet echt in vandaag.

Oordeel: Het idee achter het festival was best goed. Een goeie combi van bands, dj’s en ook best wat namen die we verder niet vaak tegenkomen. Alleen de productie kon een stuk beter.

Volgend jaar: Wie weet..

Alle foto's check je hier, hier en hier

The City is Ours

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws