Don Diablo presents Hexagon

Ivo Mollemans | 9 februari 2017
party reports

Party: Don Diablo presents Hexagon
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Line-up: Don Diablo, Zonderling, Sumera
Datum: Zaterdag 4 februari 2017

Vroeger ooit begonnen met het maken van muziek voor zijn eigen korte films en vorig jaar tot beste artiest uit de categorie future house van Beatport gestemd. Don Diablo heeft het ver geschopt met zijn muziek en hij wordt daarbij gesteund door vele fans. Met zijn eigen label is hij altijd op zoek naar nieuw talent en ook zijn eigen producties komen via Hexagon uit. Reden genoeg dus om een eigen solotour door Europa te houden. Eerder al deed hij een korte tour door de UK en ook daar keert Don weer terug.

Hexagon Tour

Gelukkig draaide de dj op 4 februari ook in de hoofdstad van zijn eigen kleine kikkerlandje. De Melkweg in Amsterdam was die avond helemaal uitverkocht en stond vol met fans van de Don. Na een tijdje buiten in de regen gewacht te hebben voordat we naar binnen konden, werden we direct gegroet door de housebeats en baslijnen waarmee Zonderling de zaal stond op te warmen. Dat Zonderling was gekozen als warm-up-artiest is niet zo gek, want een week eerder dropte zij nog hun ‘Cluster’-EP via Hexagon.

Voorprogramma

Naarmate er meer fans binnenkwamen merkte je dat de sfeer steeds beter werd en zelfs tijdens de opwarmset van Zonderling werd er hier en daar al flink wat gedanst. Meerdere malen klonk er luid gejuich vanuit het publiek als waardering voor Zonderling. Het stroomde snel genoeg vol en na een uur hield Zonderling het weer voor gezien. Uiteraard klonk er ook toen weer luid gejuich vanuit het publiek en dat bewees dat de zaal goed gevuld was met ‘Hexagonians’, zoals Don Diablo zijn fans noemt.

Na Zonderling was er nog een half uur voordat Don zelf zou beginnen en in die 30 minuten werd het podium in gereedheid gebracht voor zowel de show van Don als het optreden van zangeres Sumera. Zij is afkomstig uit Portugal, woont in Berlijn en binnenkort komt een nummer van haar uit via Hexagon. Het was te merken dat ze nog onbekend is bij de bezoekers in de zaal, maar dat maakt haar muziek er niet minder op. Na drie nummers werd het podium nog eenmaal omgebouwd en om 9 uur was het dan eindelijk tijd voor de show waar iedereen echt voor kwam.

Don Diablo laat horen wat hij in huis heeft

Tweeëneenhalf uur lang heeft Don Diablo zich achter de decks begeven en in die tijd draaide hij alleen maar originele nummers, remixen en edits die hij zelf heeft gemaakt. Dit betekende dat er zowel nieuwe als oude nummers voorbijkwamen. Hij opende met zijn remix van ‘Keeping Your Head Up’ en vanaf dat moment herkende de bezoekers zo’n beetje alle melodieën en vocalen die voorbijkwamen. Singles als ‘Universe’, ‘What We Started’ en ‘Cutting Shapes’ werden allemaal goed ontvangen en ook de remixen van onder andere ‘Let Me Love You’ en ‘Good Grief’ werden meteen herkend door fans.

Don hield het gelukkig niet alleen bij nummers die reeds zijn uitgekomen, want hij liet ook verscheidene tracks van zijn eigen album horen. En die plaat gaat dit jaar nog uitkomen! Van wat hij liet horen lijkt het erop dat hij zich met het album niet alleen bij house gaat houden. Ook future bass en trap passeerden de revue. Je merkte wel dat de energie wat daalde toen hij deze nieuwe nummers draaide omdat nog niemand ze kent, maar laten we hopen dat daar gauw genoeg verandering in komt.

De show werd helemaal afgemaakt door de visuele effecten die erbij waren geprogrammeerd. Deze bestonden uit een combinatie van videoclips die werden afgespeeld wanneer hij de desbetreffende track waar deze bij hoorden draaide en beelden zoals je die vaker op LED-schermen bij shows ziet en meer als opvulling van het geheel gelden.

 

Als klap op de vuurpijl besloot Don ook nog om zijn moeder het podium op te halen voor een volle Melkweg. Zijn moeder is alles voor hem en ook hier liet hij dat weer merken. Niet alleen Don, maar ook de bezoekers reageerden enthousiast bij het zien van deze vrouw. Speciaal voor zijn moeder draaide hij een nummer dat veel voor haar, en hemzelf, betekent.

Conclusie

Al met al was het een topshow waarbij veel contact werd gemaakt met het publiek. Meteen vanaf het begin heerste er een enthousiaste en positieve sfeer in de zaal en de waardering voor het Hexagon-label van Don Diablo was al te merken tijdens de set van Zonderling. Tijdens de show van Don zelf werd dat enthousiasme alleen maar groter en de combinatie van oude en nieuwe tracks zorgde ervoor dat het grootste deel van de set herkenbaar was voor de aanwezigen. Dit optreden laat je als fan realiseren hoeveel tracks Don Diablo eigenlijk heeft gemaakt in zijn carrière en waarom hij met recht tot de top van de dj-wereld behoort.

8,2

Party report

Don Diablo presents Hexagon 4 februari 2017 - Don Diablo presents Hexagon - Amsterdam Report door Ivo Mollemans
  • Pluspunten
  • Goede, vriendelijke sfeer
  • Snelle bediening aan de bar
  • Goed uitgedachte show
  • Minpunten
  • De vele op en afstapjes in de Melkweg kunnen irritant zijn

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7
Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws