Nomads Festival

Eline de Korte | 26 juni 2017
party reports

Party: Riekershaven
Locatie: , Amsterdam
Line-up: Chez Damier (USA), Jamie 3:26 (USA), Jasper Wolff, Maarten Mittendorff, Philou Louzolo, Ghetto Chords, L'Atelier, Andrés (USA), Marcellus Pittman (USA), Jan van Kampen, Paramida (DE), Carlos Valdes, Spokenn (NL), Nick V (FR), Titia, Bossoyo, Red Greg (UK), GE-OLOGY (USA), Marcel Vogel (GER), Mr Mendel
Datum: Zaterdag 24 juni 2017

Nomads festival is een intiem maar ruim festival in Amsterdam. Het bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Naast de rondtrekkende Nomaden, staat klassieke housemuziek tot stampende muziekgenres centraal. Het festival heeft veel Amsterdams talent maar laat ook dj’s uit het buitenland invliegen. Ze beloven ons mee te nemen op een Nomadic trip. Maar wat houdt dat precies in?

Ultimate Nomadic feeling
Wij hadden nog niet eerder van het festival gehoord. Misschien komt dit ook omdat het een echt Amsterdams begrip is. Eenmaal aangekomen was het terrein veel groter dan we van te voren hadden gedacht. Er waren vier kleinere stages en een mainstage. Van de één naar de andere stage was een behoorlijke trek. Je kon dan ook tussendoor lekker chillen op tapijten, banken of in een hangmat om tot rust te komen van je wandeling. Wat ik ook erg leuk vond waren de tipitenten die bij verschillende stages stonden. Veel mensen gingen hier even zitten. Je kon ook een waterpijp huren om je reisje nog nomadischer te maken.

Lekker plaatje
We begonnen de dag in een lekkere rustige flow bij Mr. Mendel en Marcel Vogel. Vervolgens hebben we erg genoten van Chez Damier bij de mainstage. Er werd voornamelijk disco, house, techno en funk op het festival gedraaid. Je kon de dag hiermee lekker starten. Er was niet veel verschil qua muziek bij de verschillende stages. Overal was het een beetje dezelfde feeling. Dit vond ik persoonlijk een minpuntje. Al moet ik zeggen dat de 22tracks-stage wel een groot verschil was met de rest. Daar was meer een urban sound te horen. Later op de avond werd de muziek wat harder, daar ben ik zelf een voorstander van. Voornamelijk bij de Tipi-stage heb ik erg genoten van Spokenn die lekker draaide. Jasper Wolff & Maarten Mittendorf waren een erg goede keuze als afsluiter bij de mainstage.

Sfeer als een speer
Het viel me op dat er een hele relaxte sfeer hing op het festival. Iedereen maakte een praatje met elkaar. Ons kent ons. Naarmate de avond vorderde kwamen de mensen wat losser en ging het dak eraf. Er waren niet veel visuals en special effects. Maar dit had het festival ook helemaal niet nodig. De sfeer was intiem genoeg met de leuke tuinlampjes, palmbomen en de grote pallets waar je op kon zitten. De mainstage leek op een grote rots waar alle nomaden samen kwamen om hun trip te vieren.  

Van alles genoeg
Aan eten was er keus genoeg. Er waren verschillende foodtrucks aanwezig. Je was rond de 6 á 10 euro kwijt voor een maaltijd. Van verse patat en pizza tot wraps, vegetarische pasta en fruit. Er was ook een leuke hippiemarkt waar je sierraden en kleding kon kopen. Daarnaast was er een glitterbooth waar je je helemaal kon laten beglitteren. Wat echt een pluspunt was waren de vele wc-area’s en het waterpunt. Je hoefde nooit te wachten op een wc. Wat echter niet slim was, was het feit dat de mannen- en vrouwen-dixi’s niet gescheiden waren. De mannen urinoirs stonden tussen alle dixi’s. Je moest tussen de plassende mannen doorlopen om bij een dixi te komen. Dit is niet een heel groot probleem, maar toch een beetje ongemakkelijk.
  
Boomerang goed
Al met al vond ik dit een zeer geslaagd festival! Er was een heerlijke sfeer, gezellige mensen en er is genoeg te beleven. Daarnaast was er lekkere muziek. Ik hoop dat er volgend jaar wel wat meer hardere techno wordt gedraaid maar dit is slechts kwestie van smaak. Nomads festival is je geld meer dan waard en ik raad iedereen aan om dit knusse intieme festival in Amsterdam een keer mee te maken!

8

Party report

Nomads Festival 24 juni 2017 - Riekershaven - Amsterdam Report door Eline de Korte

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
7
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws