Parookaville dag 3

RonaldVeth | 28 juli 2017
party reports

Party: Parookaville
Locatie: Airport Weeze, Weeze
Line-up: Afrojack, D.O.D, Meg/Nerak, DVBBS en meer
Datum: Zondag 23 juli 2017

Parookaville is geen standaard EDM-festival. Elk jaar komt deze steampunk-stad tot leven om hun grondlegger en burgemeester Bill Parooka te eren, die ervoor gezorgd heeft dat Parookaville wordt beheerst door waanzin, liefde en geluk.

Parookaville verzuipt

De 3e en laatste dag staat alweer op het programma. De vermoeidheid voelen we inmiddels goed in ons lichaam en we nemen wat extra rust door later na het festival te gaan. De zondag duurt opmerkelijker korter. De vrijdag en zaterdag werd er tot 04.00 door gefeest en zondag eindigt het om 00.00. 

Bij aankomst op het terrein kunnen we de sporen van de regen goed zien en ook op dit moment regent het weer en niet te zuinig ook. Tussen de buien door gaan we naar de East Shelter die vandaag gehost word het label van Axwell namelijk Axtone. Op dit moment zijn Meg\Nerak bezig. Dit Russische duo is sinds 2012 samen en hebben al enkel toppers en remixen op hun naam staan. Hun set is dan lekker met invloeden van house, tech house, progressive.

Na het duo is het tijd voor D.O.D die momenteel een enorme hit heeft met Sixes en gedraaid word door bijna elke grote dj. Zijn set is dan ook lekker uptempo en de mensen staan lekker te swingen. De avond vordert en onze maag begint ook te knorren dus we besluiten wat te eten terwijl er alweer donkere wolken onze kant op komen. Eenmaal na het eten bewandelen we de weg naar de mainstage waarbij je moet uitkijken waar je loopt in de modderpoelen. Op dat moment is het duo DVBBS bezig. Bij de heren spat de energie er vanaf en bij het beetje publiek wat er nog staat ook. Na hun laatste track is dan eindelijk tijd voor één van de headliners: Afrojack.

Afro(regen)jas

De donkere wolken hebben het festival in hun greep en laten alles vallen wat hun dwars zit. De mensen die er nog staan hebben poncho’s aan en paraplu’s omhoog om een beetje droog te blijven. Wij zelf ook hebben inmiddels onze poncho’s aan en het komt nog steeds met bakken uit de lucht. Aan de ene kant erg vervelend natuurlijk maar aan de andere kant heeft het wel wat, want alleen de echte diehards blijven staan. Zodra het intro klinkt en de 1e plaat wordt ingezet, is het springen geblazen. De laatste jaren zijn we van Afrojack gewend dat hij lekker gaat knallen en dat doet hij ook op dat moment totdat hij een nieuwe track aankondigt en poef. Heel het podium is donker en er is geen geluid meer. Een paar minuten lang moeten we ons zelf vermaken, want alles ligt plat. Gelukkig duurt het niet te lang en Afrojack verontschuldigt zich en geeft aan dat de generatoren de druk niet aan kunnen. Hij vervolgt  zijn set en hoppa, even later weer poef, alles valt weer uit. Dit keer probeert Afrojack zelf een beetje sfeer erin te brengen door middel van met lampjes van telefoons heen en weer te zwaaien. Iedereen doet hier ook gezellig aan mee. De lichten gaan weer aan en we kunnen weer verder met feesten. Op het einde van de set benadrukt Afrojack nog maar eens dat we echte feestbeesten zijn en bedankt ons om met hem te feesten in de regen. Na Afrojack besluiten we richting de bussen te lopen om ons avontuur af te sluiten.

7.7

Party report

Parookaville dag 3 23 juli 2017 - Parookaville - Weeze Report door RonaldVeth

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
7
Bar/horeca
10
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws