Maceo Plex blikt terug op zijn wereldrecord

Ivo Mollemans | 9 augustus 2016
video

Op 26 Juli deed de spaanse house en techno-dj Maceo Plex een poging om de meeste dj-sets in 24 uur te doen. Hij heeft het record toen verbroken en daarom kijkt hij nog een keer terug en geeft hij weer hoe hij het ervaren heeft.

De poging van Maceo Plex

De poging voor het wereldrecord werd gehouden op het beroemde party-eiland Ibiza. Maceo Plex heeft toen in 24 uur 10 verschillende locaties aangedaan om daar te draaien. Hij begon op the Pacha 67 zeilboot en eindigde in de Elephant Bar. De poging was onderdeel van een groter project waar hij aan meedoet dat de naam Mosaic Project draagt. Dit project is erop gefocust om, naast de muziek en shows, ook de achterliggende cultuur van de dance-scene te laten zien.

Elke set die hij die dag draaide was uniek en afgestemd op de locatie en het publiek waar hij was. Er zijn al eerder beelden van zijn sets verschenen op de Facebook-pagina van Maceo Plex. Daarop zijn delen te zien van zijn sets bij onder andere Festival Club en Pacha.

LEES OOK: Maceo Plex verbreekt wereldrecord

Aftermovie

In de aftermovie die gemaakt is zegt Maceo hoe speciaal hij het vond om dit te kunnen doen en om het gehaald te hebben. Er ging veel voorbereiding vooraf aan het project, maar dit was het uiteindelijk allemaal waard volgens de dj:

“The best way to connect to the people of the island, and to explore the music.”

De aftermovie kan je hieronder zelf kijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws